Nieuws

‘Skype zal niet opgaan in Microsoft Teams’

Microsoft drukt de geruchten de kop in dat het uitbreiden van Microsoft Teams met een consumentenversie het einde voor Skype zou betekenen.

Op 30 maart kondigde Microsoft aan dat de populaire videochatapplicatie voor bedrijven Microsoft Teams zou worden uitgebreid met een consumentenversie. Microsoft wilde daarmee en verlengstuk breiden aan het succes dat Microsoft Teams kende sinds de coronacrisis. De app voor consumenten zonder functies bevatten zoals het delen van lijstjes, of het opstellen van een gezamenlijke kalender. Een precieze lanceringsdatum voor Microsoft Teams voor consumenten is nog niet bekend, maar het is wel voorzien voor ‘op korte termijn’.Het nieuws deed heel wat geruchten ontstaan dat de toekomst van Skype in gevaar was.

Skype for Business heeft namelijk al grotendeels moeten wijken voor Microsoft Teams. De desktopapplicatie bestaat al even niet meer, en in juli 2021 trekt Microsoft ook definitief de stekker uit de online versie. Het is dus niet onlogisch dat aangenomen werd dat de ‘gewone’ Skype eenzelfde lot beschoren is. Microsoft kocht Skype in 2011 over voor 8,5 miljard dollar.

Streven naar interoperabiliteit

Maar wie Skype gebruikt, moet zich nog geen zorgen maken. Jeff Teper, Corporate Vice President voor Office 365 binnen Microsoft, zegt in een interview met VentureBeat dat het softwarebedrijf nog niet van plan is om Skype meteen op te geven. Microsoft gaf onlangs cijfers vrij van Skype, waaruit bleek dat de populariteit van de app sterk gestegen was sinds maart. Het aantal dagelijkse gebruikers zou met 70% gestegen zijn tot 40 miljoen.

[related article id=”262957″]

Omdat Skype nog steeds zo populair is, is Microsoft van plan om te blijven investeren in de uitbouw. Microsoft blijft eveneens werken aan nieuwe functies voor Skype, al gaf Teper geen details vrij over nieuwe functies die we mogen verwachten. Teper zegt in het interview wel dat hij verwacht dat op termijn de consument ook wel voor Microsoft Teams zal kiezen. Maar voorlopig streeft Microsoft naar interoperabiliteit tussen beide applicaties.

Facebook

Het te volgen voorbeeld van Microsoft blijkt dus Facebook te zijn. Facebook heeft verschillende applicaties in zijn portfolio zitten, zijnde Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp. Heel wat functies worden gedeeld tussen de apps, maar toch kunnen de applicaties perfect op zichzelf gebruikt worden. Er is dus nog een toekomst voor Skype.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business