Nieuws

Volg de lancering van SpaceX hier live vanaf 17.00 uur!

Mis vanavond niets van de historische lancering van het ruimtevaartbedrijf SpaceX via deze livestream!

Update 28/05: Gisteren zou de Crew Dragon van SpaceX om 22.33 uur onze tijd gelanceerd worden. Een goed kwartier voor de start besloot de vluchtleiding de lancering uit te stellen. Lees hier alles over het uitstel.

Er is al veel gezegd over geschreven, maar vanavond is het eindelijk zover: twee Amerikaanse astronauten zullen in een Crew Dragon-ruimtecapsule naar het International Space Station vliegen. NASA werkt daarvoor al jaren samen met het bedrijf SpaceX van Elon Musk. Alle nodige tests zijn afgerond, en zowel de Dragon-capsule als de Falcon 9-raket zijn klaar voor de missie.

De lancering is om verschillende redenen historisch te noemen. Het is de eerste bemande ruimtevaart vanaf Amerikaanse bodem sinds 2011. De voorbije jaar moest NASA zijn missies altijd vanuit Rusland lanceren. Het is ook de eerste keer dat SpaceX een bemande vlucht uitvoert. Als de lancering goed gaat, komt commerciële ruimtevaart weer een stapje dichterbij. Moest het weer het niet toe laten, kan het nog wel dat de lancering uitgesteld wordt naar zaterdag. De weervoorspellingen voor Florida, waar de uitvalsbasis van NASA zich bevindt, zijn niet al te goed.

Wil je dit historische moment niet missen? Dan kan je het via een livestream van NASA vanaf de eerste rij volgen, die je gewoon lekker vanaf onze website kan bekijken. De lancering is voorzien voor 17.00 uur onze tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business