Nieuws

Vier keer zoveel aangiften via Police-on-web in mei

De online dienst Police-on-web draaide op volle toeren vorige maand. Het aantal aangiften lag vier keer hoger dan gebruikelijk.

Het online platform van de politie Police-on-web werd in 2007 opgericht. Via het platform kan je aangifte doen van niet-dringende kleine misdrijven zoals een diefstal van een fiets, of gevallen van vandalisme. Je kan er ook je alarmsysteem aanmelden of woningtoezicht aanvragen als je op vakantie gaat.

Tijdens de maand mei kwamen er opvallend veel politieaangiften binnen via Police-on-web. Dat betekent niet per se dat er opvallend veel meer misdrijven gepleegd werden afgelopen maand. Sinds 1 mei kunnen heel wat meer misdrijven worden aangegeven worden met het online aangifteformulier. Dat zijn slagen en verwondingen, stalken en (online) bedreigingen, oplichting, diefstal zonder geweld of verlies van voorwerpen of documenten zoals je autopapieren of identiteitskaart. Police-on-web werd uitgebreid om het aantal niet-essentiële verplaatsingen voor de politie te beperken tijdens deze periode.

Moeilijk vergelijkbaar

Die uitbreiding heeft dus meteen een effect. Het aantal aangiften verhoogden verviervoudigde ten aanzien van de vorige maanden. Het exacte aantal aangiften kan de federale politie nog niet vrijgeven. De politie benadrukt ook wel dat het cijfer sowieso moeilijk te vergelijken is met andere maanden omwille van de coronamaatregelen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem vertelde aan Knack dat sinds het ingaan van die maatregelen al meer dan 6000 aangiften binnenkwamen via Police-on-web.

justitiemaatschappijpolice-on-webslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen