De serie Space Force is gebaseerd op één van de vele gekke tweets van Donald Trump, en zag het levenslicht net op het moment dat SpaceX voor het eerst astronauten de ruimte inschoot.

Ruimtevaart is dezer dagen hot. Dat komt natuurlijk door de eerste bemande lancering van SpaceX afgelopen weekend, maar ook door de serie Space Force op Netflix. De serie die gaat over een eerste legerbasis op de maan kon op haast geen beter moment debuteren.

De inspiratie voor Space Force werd onbedoeld gegeven door niemand minder dan Donald Trump. De Amerikaanse president liet in 2018 eens vallen dat de Verenigde Staten een legerbasis op de maan moest neerzetten. Netflix zag potentieel voor een serie, en vond in Steve Carell de geschikte man om het project te leiden. Die belde op zijn beurt dan weer met Greg Daniels.

The Office

Netflix was maar al te blij om zowel Carell en Daniels binnen te halen. Het duo werkte al eerder samen voor de succesreeks The Office. De rechten op die serie wist Netflix nooit binnen te halen, Amazon Prime Video snoepte die af (in Vlaanderen te bekijken via Telenet Play). Zo werd Space Force al snel gebombardeerd tot Netflix’s alternatief voor The Office.

Het eerste seizoen van Space Force, dat tien afleveringen telt, werd op 29 mei gelanceerd. De serie is een politieke satire die de draak wil steken met de manier waarop de overheid elk jaar kwistig geld uitgeeft aan defensieprojecten. En hoewel ‘de president’ geen naam of gezicht krijgt, hoef je niet te twijfelen wie dit moet voorstellen.

Toch moet de serie het op vlak van humor vooral hebben van de tweestrijd tussen generaal Mark Naird (Steve Carell) en wetenschapper Mallory (John Malkowich). Hun voortdurende discussies zorgen voor de komische hoogtepunten in de serie. Space Force is zeker een amusante serie, maar als je twee series mag vergelijken, kan het naar onze mening niet tippen aan The Office.

Meer Netflix-tips nodig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here