Nieuws

Microsoft rolt Chromium Edge uit via Windows Update

Edge
© Microsoft
Voor wie de nieuwe Chromium Edge browser nog niet op Windows 10 had staan zal Microsoft hem automatisch uitrollen.

Vanaf nu zal Microsoft zijn nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser uitrollen via Windows Update. Dat heeft de softwaregigant zelf bekend gemaakt op een ondersteuningspagina. In de updates voor Windows 10 1903 en 1909 zal Microsoft de nieuwe Edge browser automatisch mee updaten.

Microsoft Edge

De nieuwe Chromiumversie van Edge was al sinds januari beschikbaar maar gebruikers moesten de browser zelf downloaden en installeren. Toen al bleek de nieuwe Edge populair, en door de automatische installatie zal de Chromium Edge op een pak meer pc’s staan dan voordien. Deze week is ook gebleken dat Microsoft in het snelmenu ook ‘reclame’ maakt voor zijn browser die je niet handmatig kan uitschakelen.

De browser die op Google Chromium gebouwd is werd door Microsoft in 2018 al aangekondigd. Heeft toen redelijk lang geduurd vooraleer de eerste testversies naar buiten kwamen en sinds 15 januari 2020 kwam de nieuwe Edge-browser dan eindelijk uit. Maar toen koos Microsoft ervoor om de nieuwe versie nog niet te pushen via Windows Update. Waarom het dat nu wel doet is niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business