Business, Nieuws

Slack sluit samenwerking met Amazon

Een samenwerking met Amazon moet Slack sterker in zijn schoenen doen staan om te kunnen blijven concurreren met Microsoft Teams.

Slack en Amazon hebben aangekondigd dat ze een samenwerkingsakkoord ‘voor lange tijd’ hebben afgesloten. De samenwerking houdt in dat beide bedrijven elkaars diensten ten volste zullen gaan gebruiken. Slack wint er een zeer belangrijke klant bij, want Amazon heeft wereldwijd 840.000 medewerkers in dienst. Of die allemaal voortaan Slack zullen gebruiken is onbekend, het zou kunnen dat de samenwerking zich beperkt tot medewerkers van Amazon Web Services.

Amazon zal dus gebruik maken van Slack voor interne communicatie, maar langs de andere kant zal Slack zich ook definitief verankeren in de cloudomgeving van Amazon Web Services. Slack steunde al op AWS op bepaalde onderdelen van de chatapplicatie te ondersteunen. Nu wordt Amazon ook de exclusieve partner voor opslag en analyse van data en machine learning. Zo zullen organisaties die Slack (tegen betaling) gebruiken voortaan kunnen kiezen in welk land hun data terecht komt, wat een belangrijk gegeven is om te voldoen aan wettelijke eisen in sommige landen.

Videocalls verbeteren

De samenwerking houdt eveneens in dat Slack zal gebruik maken van AWS Key Management Service voor het beheer van cryptografische sleutels en de chatbot van AWS zal integreren in de app. Één van de interessantste onderdelen van de samnewerking is dat Slack zal gebruik maken van de videocallsoftware van Amazon, Chime.

Bellen, met en zonder beeld, is één van de zwakke punten van Slack in vergelijking met concurrerende apps zoals Microsoft Teams. Dit hoopt Slack in de nabije toekomst te kunnen verbeteren door de implementatie van Chime. Een goede videocallfunctie zou namelijk heel wat bedrijven kunnen overtuigen om te betalen voor Slack.

Concurrentie met Microsoft

De samenwerking met Amazon lijkt vanuit het oogpunt van Slack dan ook in eerste plaats een zet om zich te wapenen tegen Microsoft Teams. Vorige week vertelde CEO van Slack Daniel Stewart Butterfield dat Microsoft Teams een ziekelijke obsessie heeft met het willen vernietigen van Slack. Maar dat gaat de chatapplicatie dus niet zomaar laten gebeuren.

Slack maakt eveneens zijn kwartaalresultaten bekend. Zoals voor zoveel (video)chatapplicaties, liet ook Slack in coronatijden een sterke groei optekenen. Vandaag zouden 750.000 organisaties gebruik maken van de app, en 122.000 betalen daarvoor. Dat is een groei van 28% in vergelijking met vorig jaar. Microsoft beweert dat Teams 75 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business