Nieuws

Elon Musk: “Starship is topprioriteit”

SpaceX heeft nog maar net zijn eerste astronauten naar het ISS vervoerd, of Elon Musk komt al met de volgende doelstellingen naar buiten: de Starship naar Mars krijgen.

We zijn ondertussen een goede week na de succesvolle lancering van de Crew Dragon-capsule richting het ISS. Met de astronauten Doug Hurley en Bob Benkhen gaat alles ook nog prima in het onderzoeksstation. Elon Musk was zeer opgetogen na de lancering, die een belangrijke mijlpaal was voor zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX, maar hij staat niet toe dat het bedrijf nu op zijn lauweren gaat rusten.

In een interne mail die CNBC kon inkijken, maakt Elon Musk duidelijk dat de Starship vanaf nu de prioriteit moet worden van SpaceX. De Starship is een gigantische raket waarmee Elon Musk ooit hoopt Mars te bereiken. Maar daar is de raket voorlopig nog ver van verwijderd. Een eerste prototype werd eind 2019 voorgesteld in het centrum in Boca Chica. Op termijn zou de Starship ook de goede oude Falcon 9 moeten kunnen vervangen voor alle lancering van SpaceX, om de onderhoudskosten van de raketten te drukken.

Met vallen en opstaan

Maar net zoals de Crew Dragon een missie met vallen en opstaan was, kent de Starship zo zijn eigen problemen. Eerste simulaties met de Raptor-motor verliepen vlekkeloos. Maar een volledig geslaagde testlancering met een prototype van de Starship is voorlopig nog niet gelukt. De laatste test verliep zelfs heel dramatisch: het vierde prototype van de raket explodeerde na falen van de motor. Ook het eerste en het derde prototype kenden een onfortuinlijke afloop. De vijfde proefversie is klaar voor een test en moet een vlucht van 20 km moeten maken. SpaceX is ook al volop bezig aan de zesde en zevende versie van Starship.

In de mail naar medewerkers vraagt Elon Musk aan elk van de onderzoekers om zoveel mogelijk van hun tijd op de verdere ontwikkeling en testprocedures van de Starship-raket toe te wijden.

“We moeten de vooruitgang van de Starship versnellen.” Elon Musk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business