Het Chinese technologiebedrijf Xiaomi heeft details vrijgegeven over de nieuwe activitytracker Mi Band 5 die magnetisch opladen ondersteunt.

Xiaomi heeft gisteren de eerste technische details van de Mi Band 5 aangekondigd, het vijfde model in hun reeks goedkope activity trackers. Het bedrijf heeft via zijn Weibo-pagina, het Chinese YouTube, ook al enkele teaservideo’s gedeeld om de tracker te promoten. Van het Chinees begrepen we niet zo heel veel, maar wel geven de video’s een beeld van hoe de Mi Band 5 er zal uit komen te zien.

De belangrijkste aanpassing lijkt vooral te zullen zitten in de manier waarop je de tracker oplaadt. Wie een Mi Band rond zijn pols heeft, weet dat je om tracker op te laden, deze moet losmaken van de polsband en via een usb-aansluiting moet aansluiten aan je laptop. De pilvormige tracker moeten losmaken is lichtjes storend. De Mi Band 5 lost dat probleem op via magnetisch opladen. Zoals je op de afbeelding hieronder kan zien, sluit je een magneet aan via de achterkant.

Op deze Chinese poster zien we duidelijk de nieuwe manier van opladen. Afbeelding: Xiaomi

Verbeterde sensoren

Maar magnetisch opladen is niet de enige verbetering die Xiaomi voor de Mi Band 5 zal doorvoeren. Er was eerder al uitgelekt dat het scherm 20% groter zal zijn dan dat van de Mi Band 4. Ook dat is zeker geen slechte verandering, gezien het scherm van de Mi Band 4 voor sommigen misschien wat aan de klant is.

Xiaomi claimt ook dat de sensoren in de tracker zal verbeteren, waaronder de hartslagmeter die soms met wat achterstand werkt. Er zullen ook upgrades komen het tracken van slaap, stress en ademhaling. Een lanceringsdatum is er nog niet voor de Mi Band 5, maar van onze vrienden van TechRadar vernamen we dat Xiaomi deze donderdag bekend maakt. Ook naar de kostprijs is het nog gissen, maar we hopen dat Xiaomi trouw blijft aan de lage kostprijs die de eerdere Mi Bands typeerden. Van zodra we hier meer over weten, werken we dit artikel bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here