Nieuws

David Lynch brengt thriller ‘Rabbits’ naar YouTube

Regisseur David Lynch heeft een konijn uit zijn hoed getoverd: de drie enge konijnen uit de film ‘Rabbits’ hebben hun weg naar YouTube gevonden.

Gisteren heeft de Amerikaanse regisseur David Lynch enkele clips van zijn kortfilm ‘Rabbits’ op YouTube geüpload. De film maakte hij in 2002 en verscheen als een miniserie opgedeeld in 8 afleveringen van een zestal minuten. Rabbits gaat het over het dagelijkse leven van drie konijnen Jack, Jane en Suzie. Ze kleden, spreken en gedragen zich als mensen. Naomi Watts verleende haar stem nog aan één van de konijnen.

Existentiële crisis

Die omschrijving doet Rabbits als een comedy lijken, maar dat is het allesbehalve. De meeste films van David Lynch zijn surrealistische thrillers met een duister kantje, dat in deze film ook heel duidelijk terugkomt. De vreemde dialoog, de regen op de achtergrond, de lachbandjes en gewoon het feit dat je een konijn in pak en das ziet rondlopen, maakt het bekijken van Rabbits een ongemakkelijke ervaring die je moeilijk kan beschrijven. De film werd zelfs gebruikt door psychologen tijdens experimenten om een soort existentiële crisis te veroorzaken bij proefpersonen.

De film was destijds exclusief te zien via de website van David Lynch. Toen die daar verdween, kon de originele versie enkel nog maar via DVD bekeken worden. Tijdens de coronacrisis verveelde Lynch zich een beetje, en was hij de laatste weken al zeer actief op YouTube. Gisteren uploadde hij dus zonder verwittiging een clip van 15 minuten met fragmenten uit de serie. Gezien de clip ‘Rabbits 1’ heet, valt te verwachten dat de overige delen ook nog zullen verschijnen. Voor ons hoeft dat niet, wij hebben genoeg konijnen gezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business