Sound United Bowers & Wilkins

Sound United, het bedrijf boven een aantal bekende audiospecialisten neemt nu ook Bowers & Wilkins in zijn portfolio.


Het moederbedrijf boven het iconische Denon, Marantz en HEOS heeft via een intentieverklaring laten weten dat het Bowers & Wilkins zal overnemen. Daarmee wordt B&W direct een onderdeel van Sound United LLC. Die overname zou wel eens de grootste naam van Sound United kunnen worden.

Bowers & Wilkins

De gekende audiospecialist die in 1966 werd opgericht heeft het al enkele jaren moeilijk om het hoofd boven water te houden. Door de groeiende concurrentie en een knip in de prijzen is B&W al een aantal jaren op zoek naar en manier om zichzelf te herpositioneren en opnieuw uit te vinden. Tegenwoordig betaal je een stuk minder voor een degelijke speaker, iets waar de kwaliteit en prijsklasse van Bowers & Wilkins niet tegenop kan en maar weinig mensen liggen daarvan wakker.

Volgens verschillende berichten zou B&W zelfs werken aan een reeks smart speakers die in concurrentie moeten gaan met Google Home, Apple HomePod of Amazon Echo. Een project waar we tot op vandaag heel weinig over weten. Wat we wel weten is dat B&W hiermee uit zijn comfortzone treedt en nieuwe paden bewandeld.


Sound United

Nu ook Sound United interesse toont in de overname kan dat alleen maar goed nieuws zijn voor Bowers & Wilkins. Het moederbedrijf boven Marantz en Denon kan de premium audiospecialist opnieuw op de kaart zetten en een moderne tactiek uittekenen. We hebben het laatste nog niet gezien, een positieve blik op de toekomst!


Gerelateerde artikelen

Review Denon Home speakers: de Daltons onder de speakers

Denon is een doorgewinterde audiogigant maar is daarom niet minder innovatief. Dat bewijzen deze drie speakers uit de laatste nieuwe Home-reeks. Wij gingen ermee aan de slag en zetten onze ervaring op papier.