Reviews

Review Denon Home speakers: de Daltons onder de speakers

Denon
Voordelen
Fenomenale geluidskwaliteit
AirPlay 2
Eenvoudige installatie
Nadelen
HEOS-app kan opfrisbeurt gebruiken
Aanbevolen prijs: €Vanaf 249 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Denon is een doorgewinterde audiogigant maar is daarom niet minder innovatief. Dat bewijzen deze drie speakers uit de laatste nieuwe Home-reeks. Wij gingen ermee aan de slag en zetten onze ervaring op papier.

Eind 2019 bracht Denon zijn visie op mulit-room speakers uit. Denon Home was een feit, en wel meteen met drie stevige premium speakers waarbij HEOS al ingebakken zit. De audiogigant hield zijn doelgroep in het achterhoofd en bracht de 150, 250 en 350 uit waarbij de speakers voor bijna iedere portemonnee te betalen is. Sinds de komst van Apple’s AirPlay 2 is het toevoegen van nieuwe smart speakers aan je woning ook een stuk gemakkelijker geworden. Althans voor iOS en macOS gebruikers toch.

Zoals de naam het belooft, perfect voor thuis.

Denon Home

De Denon Home reeks is in principe de opvolger van de HEOS-speakers die de audiogigant al jaren aanbiedt. De Denon Home 150, 250 en 350 zijn alledrie multiroom-speakers die ook individueel heel goed tot hun recht kunnen komen. Installeren en bedienen doe je met de HEOS-app van Denon waarmee je ook rechstreeks streamingdiensten en je WiFI-netwerk kan toevoegen.

De installatie van de speakers ging enorm vlot, dat had ik nog niet eerder gezien. Met een paar simpele handelingen zijn de speakers supersnel gekoppeld aan je WiFi-netwerk. Je steekt de stekker van je speaker in het stopcontact, gaat naar de HEOS-app, vult je WiFi-wachtwoord in en je bent klaar. Het is ook niet verplicht om de speakers aan de sluiten op je WiFi-netwerk want Denon heeft in elke Home-speaker een ethernetpoort voorzien. Los van de installatieprocedure vind ik wel dat Denon zijn HEOS-app een stevige opfrisbeurt mag geven. Maar dat terzijde.

Qua speciificaties is de HEOS-applicatie redelijk vergelijkbaar met de Sonos-app. In het tabblad ‘ruimtes’ kan je eenvoudig je aangesloten speakers terugvinden en eventueel van kamer veranderen of blij elkaar zetten in 1 groep. Onder de tab ‘muziek’ kan je muziekstreamingdiensten als Spotify, Deezer, SoundCloud of TuneIn koppelen. Via het instellingenwieljte bovenaan kan je ook meteen naar de equalizer van je speakers om de geluidsinstellingen handmatig aan te passen als je niet tevreden bent. Het leuke aan deze Home-speakers is dat ze allemaal vanboven een soort touch screen hebben waarmee je ook heel wat bedieningsmogelijkheden hebt.

Bluetooth, ethernet, de Home-reeks heeft het allemaal.

Specificaties

De Denon Home 150 is qua design heel hard te vergelijken met de Sonos One. De vorm is quasi dezelfde. Een kleinere AirPlay speaker met twee ingebouwde D amplifiers, twee drivers een tweeter en een woofer. Zoals ik al vermeld heb staan er bovenaan op het touch screen nog een aantal knoppen die je zelf kan instellen. Verder is de Home 150 qua design niet opvallend. Het is een stijlvolle speaker die mooi opgaat in de rest van je interieur. Ik ben persoonlijk ook van mening dat een speaker niet mag opvallen of té speciaal zijn. Voor deze speaker betaal je aan de kassa 249 euro.

Een trapje hoger vinden we de Denon Home 250 terug. Die kost je een stukje meer maar hij heeft 2 woofers en 2 tweeters. Dat verklapt de grootte van deze speaker natuurlijk al.  Als je dus op zoek bent naar een degelijke speaker en daarbij niet te weinig en niet teveel wil uitgeven is de Home 250 dé ideale manier om water bij de wijn te doen. De speaker weeg 3,7 kg en zal je aan de kassa 499 euro kosten.

Helemaal bovenaan aan de top staat de Hoem 350. Het paradepaardje van de Home-reeks zeg maar. Deze speaker heeft 6 amplifiers, 6 drivers en 2 tweeters met 2 woofers. Al wordt het vaak als een mid-range model omschreve, voor mij is het een absolute premium topper. De speaker weegt redelijk veel (6,3 kg) en je betaalt er ook wel 699 euro voor maar die prijs is naar mijn mening in verhouding helemaal correct.

Afwerkt in een knappe premium stof.

“Hey Denon”

Ik kreeg de kans om de gehele Home-reeks thuis uit te testen. Ideaal in deze omstandigheden waarbij onze thuis onze veilige thuishaven is geworden. De combinatie van de Denon Home 150, 250 en 350 zijn gewoon top. Ook als je bijvoorbeeld geen speakerset voor je televisie hebt kan de Home-reeks een perfect alternatief bieden. In mijn geval via AirPlay 2 maar er zijn voldoende andere mogelijkheden, desnoods in combinatie met de Denon soundbar.

Zet je de speakers apart in andere kamers? Geen probleem, ook daar komen ze mooi tot hun recht. Al viel het mij wel op dat het verschil tussen de Home 150 en de Home 250 redelijk klein is in vergelijking met dat trapje hoger naar de 350. Natuurlijk kan je de 150 niet vergelijken en waarschijnlijk zal de Home 250 voor heel veel mensen al meer dan voldoende zijn.

Eindoordeel

Is de Denon Home nu iets voor jou? Dat hangt van je behoeftes af. Daarom dat de audiogigant daarop wil inspelen met drie verschillende speakers, ieder met hun eigen sterktes. De geluidskwaliteit is in ieder geval buitengewoon goed. Zelfs de 150 moet zeker niet onderdoen voor de grotere broers vind ik. En als ik van de drie een winnaar moest kiezen dan zou dat toch de Denon Home 350 zijn. Met deze speaker kan je echt gewoon een feest voor een paar honderd mensen geven. Meer heb je niet nodig en je publiek zal verrast zijn. Belangrijk hier ook is het premium maar niet opvallende design van de Denon Home-reeks. Ze zijn er, tonen hun kracht maar vallen daarbij niet op. Ideaal dus als je bijvoorbeeld wat kleiner woont.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business