Nieuws

Foutje: bol.com levert The Last of Us Part 2 nog voor de game officieel uit is

The Last of Us Part 2 verschijnt officieel vrijdag in de winkelrekken, maar wie de game via bol.com bestelde, kan de game gisteren al ontvangen hebben.

The Last of Us Part 2 is zonder twijfel één van de meest gehypte gamereleases van dit jaar. Al sinds 2013 wachten we op een vervolg van de eerste game. Het geduld van fans werd dan ook serieus op de proef gesteld, want de release van de game werd tot twee keer toe uitgesteld. Vrijdag is het wachten eindelijk voorbij, want dan is de officiële release. Toch hebben heel wat gamers in Nederland en België de game al kunnen ontvangen.

De boosdoener (of weldoener, hoe je het bekijkt) is bol.com. Via het e-commerceplatform kon je de game al een tijdje op voorhand bestellen, om zeker te zijn dat je de game vanaf dag één in je brievenbus zou ontvangen. Maar in reacties op Twitter lezen we dat veel mensen niet eens daarop hoefde te wachten.

Inmiddels heeft ook bol.com gereageerd op het incident. Het Nederlandse bedrijf verklaart dat de bestellingen al verzonden zijn door een systeemfout. Die zorgde ervoor dat de game drie dagen sneller dan voorzien binnenkwam, waarna de verzendingen ook te vroeg gebeurden.

Geen spoilers aub!

Naar verluidt zou bol.com ook een boodschap hebben uitgestuurd naar klanten met de expliciete vraag om nog niets te verklappen. Ze zeggen dat het sneu zou zijn moesten er al spoilers opduiken die de lancering van de game vrijdag zouden kunnen verpesten. Er lekte eerder al eens spoilers uit van het verhaal. Ontwikkelaar Naughty Dog plaatste toen een oproep via Twitter om dat niet te doen. Games zoals The Last of Us Part II steunen immers op de sterkte van de plot, en wanneer de details van het verhaal al op voorhand uitlekken, is er nog maar weinig reden om de game te kopen.

[related_article id=”289992″]

Het is te hopen voor bol.com dat hun klanten nog eventjes hun enthousiasme voor zich kunnen houden. Dat het e-commerceplatform dit zo uitdrukkelijk vraagt, zou wel eens kunnen vermoeden dat er bepaalde verkoopafspraken werden gesloten met Sony. Als Sony er achter komt dat die gebroken zijn, kan dit foutje nog wel eens vervelende gevolgen hebben voor bol.com.

Wil je The Last of Us Part 2 kopen bij bol.com? Dat kan via deze link. Snelle levertijd is verzekerd!

bol.come-commercegamingontspanningsliderthe last of us

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals