Philips Hue Bridge

De allereerste versie van de Philips Hue Bridge verliest Google Assistant. Amazon Alexa blijft wel gewoon nog werken.

Eigenaars van de eerste generatie Philips Hue Bridge zullen vanaf 22 juni geen gebuik meer kunnen maken van Google Assistant om hun apparaten te bedienen. In maart liet Signify al weten dat het de internetfuncties voor de Hue Bridge V1 zou stopzetten dus is ook het verdwijnen van Google’s ondersteuning een logische stap.

Philips Hue Bridge

Het verdwijnen van Google Assistant betekent niet per sé dat je je apparaten niet meer kan bedienen. Via de Hue-app kan je wel nog gewoon je lampen gebruiken, op voorwaarde dat ze zich op hetzelfde netwerk bevinden.

Zoals vermeld kwam Signify begin dit jaar al met het nieuws naar buiten dat de eerste versie van zijn Hue Bridge de internetfuncties gaat verliezen. Sinds 30 april is het onmoglijk geworden om slimme lampen van Philips Hue via het internet te bedienen.

Intussen konden eigenaars wel nog gebruikmaken van Google Assistant en Amazon Alexa. Die laatste lijkt wel nog gewoon actief te blijven, de aankondiging van het verdwijnen van Assistant op 22 juni heeft ook geen effect op gebruikers van Alexa. Toch raadt Signify zelf klanten aan om de upgrade te maken naar de 2e generatie Hue Bridge omdat die ook gewoon veiliger is en gemaakt voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here