Nieuws

Belgen willen digitale gewoontes blijven behouden na de lockdown

Door de lockdown verliep een groot deel van ons leven plots digitaal. Uit een enquête van Telenet blijkt dat een groot deel van de Belgen die digitale gewoontes wil bewaren.

Het feit dat veel mensen tijdens de lockdownperiode veel meer tijd online doorbrachten, hoeft je niet te verbazen. Telenet heeft een enquête afgenomen bij 800 mensen tussen 18 en 54 jaar om in kaart te brengen hoe ons leven exact veranderde door corona. Uit de enquête blijkt dat 61 procent van de Belgen effectief meer tijd online doorbracht de voorbije maanden.

Het telewerken heeft daar uiteraard een groot aandeel in, want de noodzaak aan videoconferentietools of andere digitale communicatiemiddelen verhoogde. Maar ook om ons sociale leven op peil te houden, gingen we op zoek naar digitale oplossingen. 61 procent procent van de mensen bracht veel meer tijd door op WhatsApp dan anders, voor 55 procent was Facebook Messenger een belangrijk platform. Zelfs online daten won aan populariteit: 16 procent, voornamelijk mannen, gaf toe er mee begonnen te zijn tijdens de lockdown.

Digitale hobby’s

Het internet was niet enkel belangrijk om in contact te blijven met vrienden, familieleden en collega’s, maar het was ook onze voornaamste bron van entertainment. 36 procent gamede meer uren dan gewoonlijk, maar ook het streamen van muziek, het beluisteren van podcasts of het spelen van online quizzen was een populair tijdverdrijf om de verveling te bestrijden.

We gingen blijkbaar ook veel actiever op zoek naar informatie. Om op de hoogte te blijven van alle belangrijke ontwikkelingen rond het coronavirus dat ons binnen hield, bezocht 6 op de 10 Belgen veel vaker online nieuwswebsites en kranten. Er werd ook actief gezocht naar tips over voeding, gezondheid en sport.

Blijvende gewoontes?

Hoe gaat ons leven er uitzien nu we stilaan uit de lockdown zijn gekomen en onze dierbaren weer in levende lijven mogen zien? Er gaat niet zo veel veranderen blijkbaar. Hoewel 40 procent van de deelnemers vond dat hij of zij de voorbije maanden net iets te veel tijd achter een scherm doorbracht, geeft 7 op de 10 respondenten aan deze nieuwe digitale gewoontes te wensen aanhouden. 40 procent zegt dat ze zelfs veel hebben bijgeleerd over digitale toepassingen.

Ben jij van plan om digitaal te blijven leven? Of kan je geen scherm meer zien? Laat het ons weten in de reacties!

Afbeelding: Telenet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business