Met een toekomstige update wil Google betere informatie over hoe je je van thuis naar het dichtstbijzijnde openbaar vervoer kan verplaatsen.

Als we Jane Manchum Wong mogen geloven, dan komen er binnenkort weer enkele nieuwe functies naar Google Maps. De belangrijkste functies zijn vooral gericht naar mensen die dagelijks met het openbaar vervoer naar het werk of school gaan. Voorlopig toont Google Maps je enkel de wandelafstand tot je dichtstbijzijnde bushalte of treinstation. Maar niet iedereen woont op wandelafstand van het openbaar vervoer.

Google zal daarom een ‘first mile’-option toevoegen aan Google Maps. Die toont je hoe je met je wagen of fiets naar het station rijdt als het te ver is om te wandelen. Je kiest je transporttype en dan toont Google Maps je de route die je moet nemen alsook waar er parkeerplaats of fietsrekken zijn. Dat kan voor zowel de wagen, fiets, brommer of zelfs transportdiensten zoals Uber.

Integratie met Uber

Het lijkt er ook naar dat Uber en Google een nieuwe deal hebben gesloten. Want Wong beweert dat Google eveneens aan een nieuwe functie werkt om de app van Google te integreren binnen Maps. Op deze manier zouden gebruikers voor een bepaalde route in Maps kunnen opzoeken hoeveel het zou kosten als ze er een Uber voor bestellen. Andere diensten die hier aan zouden kunnen worden toegevoegd zijn Lyft, de grote concurrent van Uber in de Verenigde Staten, en Bay Wheels, een deelfietsendienst in San Francisco.

Ten slotte zit er nog een kleine verandering in de user interface te komen. De zoekbalk wordt opgesmukt met je profielfoto rechts en het Maps-logo links. Onder de zoekbalk zullen dan tags komen met vaak gezochte locaties zoals restaurants, tankstations en supermarkten. Wanneer deze functies precies zullen uitgerold worden, is onbekend, maar ze zullen Google Maps weer een beetje beter maken.

Afbeelding: Jane Manchum Wong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here