Safari

macOS 11 Big Sur geeft Safari een grote welkome update mee. Inloggen met Touch- en Face ID zal dan ook mogelijk zijn, net zoals in de apps op je iPhone.

Advertentie

In de nieuwe versie van Apple’s webbrowser Safari zal het mogelijk zijn om in te loggen met je Face ID of Touch ID. Althans als de ontwikkelaar van de website de functie heeft geïmplementeerd. Het zal wel altijd nodig zijn om de eerste keer op een gewone manier in te loggen waarna je dan kan aanduiden dat je in het vervolg met Face ID of Touch ID wil inloggen.

Face ID in Safari

Apple bouwt de nieuwe functie in onder de naam web authentication platform authenitcator. Een nieuw platform dat ervoor moet zorgen dat gebruikers extra beveiligingslagen hebben bij het inloggen.

Nadat je je een eerste keer op de gebruikelijke manier hebt ingelogd (met paswoord en gebruikersnaam) zal de website je de mogelijkheid geven om voortaan in te loggen met Face ID en Touch ID. Dat maakt ook dat je in de toekomst sneller zal kunnen inloggen op websites. Net zoals dat nu al gaat bij applicaties op je iPhone.

Safari

macOS Big Sur

De nieuwe versie van Safari zal pas beschikbaar zijn bij de release van macOS 11 Big Sur. Naar verwachting zal dat ergens in oktober zijn. Nog even wachten dus. Intussen is WWDC nog volop aan de gang en zullen we de komende weken nog dagelijks nieuwe ontdekkingen doen in het nieuwe besturingssysteem van Apple voor Mac.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here