Google Foto's

Google Foto's heeft een stevige update gekregen. Overzicht, 3 tabs en functies staan nu logischer bij elkaar. Ook het logo werd opgefrist.

Advertentie

Google heeft de iOS- en Android-app van Google Foto’s een volledig nieuw design en interface gegeven. Alle functies zijn nu overzichtelijk bij elkaar gebracht in drie verschillende tabbladen. Het gaat om een tabje voor foto’s, zoeken en collectie.

Nieuwe Google Foto’s

Net zoals vroeger opent Google Foto’s de app meteen in je bibliotheek. Dat is ook waar je de app in de meeste gevallen voor nodig hebt. Nu gaat Google hier ook het Memories-gedeelte tonen waarbij foto’s van eerdere jaren op dezelfde dagen worden getoond. Een TimeHop-alternatief dus eigenlijk. Ook dat zat er al in maar op een andere plaats.

Achter het tabblad ‘zoeken’ zit ook een kaart verwerkt waarmee je direct kan terugvinden waar je bepaalde foto’s of video’s hebt gemaakt. Althans als je je locatie hebt aanstaan, in het andere geval zou Google dat dan niet mogen tonen.

Het laatste tabje brengt alle overige functies samen van gedeelde foto’s, albums, foto’s laten printen enzovoort. Al komt er binnenkort wel een einde aan die print-dienst van Google. Google wilde heel duidelijk maken dat de Foto’s app aan vernieuwing toe was en heeft daarmee dus ook het logo een frisse en pittige look gegeven.

Google Foto's

iOS

De update is al beschikbaar voor Android en iOS en kan meteen gedownload worden. Al lijkt het erop dat er voor iOS-gebruikers weinig veranderd is. Het logo werd aangepast, maar verder zien we op iOS weinig aanpassingen.

Advertentie

1 REACTIE

  1. Aangezien ik Google Foto’s regelmatig gebruik zowel op mijn laptop als op mijn smartphone zal ik eens zien of het veel veranderd is ten opzichte van de huidige versie.
    Als er minpunten zijn laat ik dit weten.
    Groetjes,
    Dirk Hinderyck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here