Polestar 2 Zeebrugge

De Polestar 2 is gearriveerd in België, in de haven van Zeebrugge. De eerste leveringen staan klaar en de productie draait op volle toeren.

Vorige week vrijdag communiceerde Polestar officieel dat haar eerste Polestar 2-modellen officieel aan land zijn gekomen in Zeebrugge. De eerste leveringen aan klanten staan gepland voor augustus in Zweden en Noorwegen. De tweede lading P2’s is al onderweg en moet klanten in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk voorzien van hun nieuwe wagen.

Polestar 2 in Zeebrugge

In de video en verschillende afbeeldingen zien we de Polestar 2 schitteren, zelfs onder een beschermlaag folie. Die moet de wagens beschermen tegen mogelijke krassen of ander vuil waardoor ze proper en veilig op hun bestemming aankomen.

CEO Thomas Ingenlath liet weten dat dit alvast een heel groot moment voor Polestar is. “De aankomst van de eerste lading toont hoe we snel en efficiënt onze consumenten willen voorzien, en dat over de hele wereld.”

De Polestar 2 is de tweede generatie in het elektrische dochtermerk van Volvo/Geely. De elektrische wagen wordt aanzien als een degelijke tegenhanger voor Tesla’s Model 3 en haalt meer dan 400 kilometer actieradius volgens EPA. Volgens WLTP-normen is dat 470 kilometer. De Scandinaviër vliegt in 4.7 seconden naar 100km/h. Het is de eerste wagen ter wereld die volledig voorzien is van een op Android-gebaseerd infotainmentsysteem.

Voor de geïnteresseerden; de Polestar 2 is beschikbaar vanaf 59.800 euro en kan in elkaar gepuzzeld worden via deze online configurator.


Gerelateerde artikelen

Polestar 2: productie van start gegaan in China

De langverwachte productie van de Polestar 2 is van start gegaan in China. Ondanks de woedende coronacrisis komt de Tesla-killer eraan.