Nieuws

Gelekt: Kan de iPhone 12 video in 4K 240fps opnemen?

iPhone 12 MagSafe implantaten
Zal de iPhone 12 Pro uitgerust worden met een 120Hz-scherm en de capaciteit om 4K 240fps te filmen? Geruchten over de smartphone doen denken van wel.

Ondersteunt de iPhone 12 video-opnames in 4K 240fps? Volgens Filip Koroy, ook wel bekend als EverythingApplePro, alvast wel. Hij vond namelijk aanwijzingen hiernaar in de beta code van iOS 14. Het nieuws lijkt bevestigd te worden door een ander lek. De iPhone 11 Pro ondersteunt momenteel slechts 4K 60fps.

In bovenstaande video wordt duidelijke dat verschillende modellen van de nog niet aangekondigde iPhone 12 4K 120fps en zelfs 4K 240fps zullen ondersteunen. Indien deze informatie klopt, zal dat een serieuze sprong vooruit zien voor Apple en zal de iPhone 12 uniek zijn in het aanbieden van deze opname modi. De informatie lijkt alvast te kloppen, want ook Max Weinbach, een andere lekker, bevestigde de informatie aan de hand van bronnen bij Apple.

240fps enkel voor slow motion?

In de discussie die volgde op Twitter en in de comments van de YouTube-video, zijn gebruikers er alvast niet van overtuigd dat de 240fps voor gewone video-opnames beschikbaar zal zijn en wordt er verwacht dat 120fps de limiet zal zijn, met 240fps gereserveerd voor slow-motion opnames. Of elke iPhone 12 al deze nieuwigheden zal krijgen is ook helemaal niet zeker en er wordt vooral gespeculeerd dat deze zich zullen beperken tot de iPhone 12 Pro. 

Heeft de iPhone 12 een 120Hz-scherm?

Op hetzelfde moment heerst er ook nog een discussie over het scherm van deze nieuwe iPhone. De vraag op iedereens lippen is hier of de nieuwe generatie een 120Hz-scherm zal meekrijgen of niet. De geruchten lijken alvast te wijzen op een 120Hz ProMotion display die Apple nog volop aan het testen is. 

De iPhone 12 zal waarschijnlijk een release date in september krijgen, zoals dat elk jaar het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business