Wheels Brussel

Met Wheels kan je in Brussel nu ook een e-bike huren om je door te stad te begeven. De dienst werkt net hetzelfde als een deelstep.


Het Amerikaanse Wheels komt naar België. Na een succesvolle introductie in de Verenigde Staten en Europese steden zoals Stockholm, Madrid en Wenen, brengt het Amerikaanse bedrijf hun e-bike ride-sharing platform vanaf vandaag ook naar Brussel. 

Safety First

Waar 2019 het jaar was van de deelstep, is 2020 dat van de elektrische fiets aan het worden. De markt groeit steeds sneller en het zal dan ook niemand verbazen dat je vanaf nu ook een e-bike kan huren voor een korte periode om je zo makkelijk door de stad te verplaatsen op een manier die veiliger is dan met een deelstep. Wheels hanteert namelijk een Safety First strategie wat resulteerde in een fiets met grotere wielen dan een typische step, een lager zwaartepunt en een zadel als extra contactpunt, wat het makkelijker maakt om je evenwicht te bewaren. Wheels is ook het allereerste bedrijf dat een slim helmsysteem direct in het voertuig integreert. Deze laatste variant zal binnenkort beschikbaar zijn in Brussel. 

Wheels Brussel

Om hun “Safety First” strategie verder te bevorderen, introduceert Wheels, in samenwerking met NanoSeptic, het allereerste zelfreinigende stuur en de remhendels, zodat gebruikers alleen schone oppervlakken aanraken. Wheels zal zeer binnenkort de hele Brusselse vloot met dit stuur uitrusten.


Alle e-bikes van Wheels zijn ook uitgerust met ingebouwde Bluetooth-luidsprekers die kunnen worden aangesloten op de GPS van de gebruiker voor spraaknavigatie. Hierdoor kan de gebruiker zich op de weg concentreren zonder dat hij of zij te maken heeft met een koptelefoon of telefoon, waardoor het risico op ongelukken afneemt.

Ook duurzaamheid belangrijk

Wheels zet met hun e-bikes ook in op duurzaamheid en doet dat bijvoorbeeld door verwisselbare accu’s te gebruiken en voor modulaire onderdelen te kiezen, zodat deze makkelijk vervangen kunnen worden voor een extra lange levensduur. 

Wheels Brussel

“Problemen met mobiliteit, verstoppingen en luchtvervuiling zijn een van de prioriteiten van (bijna) alle hoofd- en grote steden. Brussel is helaas geen uitzondering. Er zijn al veel maatregelen genomen. Bij Wheels willen we deel uitmaken van de oplossing en bijdragen tot het duurzamer, groener en veiliger maken van de mobiliteit in Brussel”, onderstreept Axel Lindnér, VP & General Manager van Wheels in EMEA. “Het is onze ambitie om eerst de Brusselse markt te faciliteren, de ontwikkeling van onze activiteiten voort te zetten zoals we dat in veel andere Europese steden en in de Verenigde Staten met succes hebben gedaan, en wellicht kunnen we onze oplossingen in de nabije toekomst ook in andere Belgische steden lanceren.”

Wheels is vanaf vandaag te gebruiken in Brussel. Het enige dat je moet doen is een e-bike zoeken, de Wheels-app downloaden voor iOS of Android en je kredietkaart registreren. Het unlocken van een Wheels kost je 1 euro. Vanaf dan betaal je 35 cent per minuut.


Gerelateerde artikelen

Cowboy 3 (2020) e-bike review: Nog steeds de beste rijervaring

De Cowboy v2 was veruit onze favoriete e-bike van 2019 en met de introductie van de v3 hoopt de Belgische start-up dat succes te herhalen. Is de Cowboy v3 nog steeds de beste elektrische fiets?

VanMoof Electrified S3 review: Je nieuwe droomfiets

De VanMoof Electrified S3 is prijs-kwaliteit de beste e-bike die je kan kopen en maakt het kopers van een elektrische fiets wel heel eenvoudig.

Cowboy 2019 e-bike review: Heerlijk fietsen, zonder moeite

Een elektrische fiets, is dat wel iets voor iemand van mijn leeftijd? Absoluut! Dat bewijst Cowboy, een Belgische start-up en producent van de Tesla onder de e-bikes.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.