Nieuws

Samsung zegt af voor elektronicabeurs IFA

Samsung is het eerste elektronicabedrijf dat nu al zijn aanwezigheid op het IFA terugtrekt, de grootste technologiebeurs in Europa.

Samsung zal er niet bij zijn tijdens de Internationale Funkausstellung, in de volksmond gewoon IFA genoemd, dit jaar. IFA vindt elk jaar begin september plaats in Berlijn en het is één van de grootste zo niet de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa. De grootste merken kondigen er traditioneel heel wat nieuwe gadgets aan. Samsung zal zijn aankondigingen houden via een digitaal evenement rond dezelfde periode. Een datum heeft het daarvoor nog niet bekendgemaakt.

Naar IFA wordt dit jaar misschien nog wel net iets harder uitgekeken dan andere jaren, omwille van de vele evenementen die niet zijn kunnen doorgaan. IFA zou nog maar het eerste grootschalige fysieke techevenement zijn sinds het CES begin januari. Het evenement zal dit jaar wel in een aangepast format doorgaan. Normaal duurt de beurs 5 dagen en komen er duizenden elektronicaliefhebbers van overal om de nieuwste gadgets te bekijken. Nu zal de beurs slechts drie dagen duren, en zijn enkel vakjournalisten uitgenodigd.

De afwezigheid van Samsung is uiteraard een kleine kaakslag voor de organisatie. Samsung is de grootste spelers op de smartphonemarkt, maar het bedrijf heeft ook tablets, televisies en veel andere producten in huis. Vermoedelijk vindt het bedrijf het in het kader van de huidige coronamaatregelen nog net iets te vroeg om al aan een fysieke beurs deel te nemen. Voorlopig lijken de meeste andere grote bedrijven nog wel te willen afzakken naar IFA. Al kondigde Phillips ook al wel aan enkel digitaal aanwezig te zijn. We wachten dus nog maar af of er nog bedrijven het voorbeeld van Samsung volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business