YouFlanders

Met YouFlanders weet je deze zomervakantie perfect waar het druk en rustig is. Zo kan je je activiteiten op een veilige manier plannen.

Advertentie

In nauwe samenwerking met Orange Belgium en data-engineer Cropland biedt Toerisme Vlaanderen toeristen de mogelijkheid om de drukte over heel Vlaanderen in real time te volgen. Dat doen ze via een gebruikersvriendelijke app, YouFlanders , waarmee vakantiegangers in alle veiligheid hun trip kunnen plannen. De app voorziet ook handige informatie over de corona- en veiligheidsmaatregelen die bezoekers op de bestemming in acht moeten nemen.

Download YouFlanders nu voor Android & iOS.

YouFlanders app

Tijdens de quarantaine zocht Toerisme Vlaanderen naar manieren om onze toeristische troeven in Vlaanderen in de kijker te zetten, zowel voor de bezoekers als voor de bedrijven, handelaars en organisaties achter die trekpleisters.

Volgens een onderzoek van Toerisme Vlaanderen verkiest 1 Belg op 3 de komende zomermaanden een vakantie in eigen land boven een vakantie in het buitenland. In deze tijden van extreme voorzichtigheid als gevolg van COVID-19 is het belangrijk dat zowel bezoekers als de toeristische sector de toestroom van toeristen in real time kunnen volgen om zo de regels van social distancing te kunnen naleven.

Met zijn initiatief reikt YouFlanders een uitstekende oplossing aan die beide partijen in staat stelt om in real time informatie over de situatie uit te wisselen.

In de Zoo van Antwerpen is het nog rustig. Al is er nog geen data beschikbaar.

Musea, attracties, parken, logies & monumenten

Momenteel is het mogelijk om op de kaart museums, attracties, parken, logies en monumenten in Vlaanderen te vinden. Er zijn ook plannen om in een latere fase wandel- en fietsroutes toe te voegen.

Bedrijven en organisaties kunnen elke minuut van de dag de informatie over hun zaak en attracties bijwerken, en zo updates geven over het bezoekersaantal, de wachttijd, de gemiddelde duur per bezoek en de maatregelen per attractie. In de app vindt u ook snel een overzicht van alle steunmaatregelen voor de volledige toeristische sector. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek met eigen ogen zien hoe druk het is en indien nodig de druktebarometer aanpassen.

In totaal zal de app 2.700 bezienswaardigheden en bestemmingen bevatten. Elke bezoeker die zich binnen een straal van 500 meter bevindt, kan de druktebarometer in enkele clicks aanpassen. De drukte op dat tijdstip wordt vergeleken met de druktegeschiedenis sinds 15 juni 2020, meteen na de lockdown.

De bronnen voor de analyses zijn gebaseerd op anonieme verkeersstatistieken van het Orange Belgium-netwerk. Deze gegevens worden toegevoegd via specifieke algoritmen en vertaald in verschillende kleurcoderingen (rood = bezet, groen = kalm) om te kunnen voldoen aan de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens.

Ook in Google Maps kan je per locatie de drukte bekijken. Hoe dat werkt lees je hier.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here