De game Far Cry 6 is eindelijk officieel. Ubisoft toonde de eerste beelden van de game en maakte een releasedatum bekend.

Advertentie

Dat Ubisoft tijdens zijn digitaal evenement Forward een eerste aankondiging van Far Cry 6 ging maken, dat was al geweten. Sony maakte namelijk een blunder door vorige week al details van de game uit te lekken. Er was Ubisoft dus nog maar weinig primeur gegund, maar de game is nu ook eindelijk officieel. Mét ineens een bevestigde releasedatum. Ubisoft wil de game volgend jaar uitbrengen op 18 februari. Dat zal voor zowel de huidige generatie als de toekomstige generatie consoles zijn.

Eerste trailer

Tijdens Forward kregen we ook de eerste beelden te zien van Far Cry 6. Zoals dat meestal gaat bij een eerste trailer van een game, zie je daar nog maar heel weinig gameplay in. Dat komt omdat de game dan vaak nog in volle ontwikkelingsfase zit. Wel krijg je al een eerste indruk van het verhaal.

Je tegenstander in Far Cry 6 zal de dictator Antón Castillo zijn. Wie Breaking Bad en/of Better Caul Saul gekeken heeft, zal een déjà vu-gevoel hebben. Acteur Giancarlo Esposito verleende namelijk zijn stem en figuur voor Castillo. Esposito imponeerde in die series als de charismatische maar even psychopathische drugsbaron Gustavo Fring. Wees er dus al maar zeker van dat je een geduchte tegenstander zal krijgen. Jij moet als Dani Rojas zijn regime omver proberen werpen. Net als in vorige Far Cry-games kan je zelf bepalen of het hoofdpersonage mannelijk of vrouwelijk is.

Samen op pad

Buiten de grote verhaallijnen bevestigde Ubisoft ook dat het Compagnion-systeem weer zal terugkeren. Je zal de strijd dus niet alleen moeten aangaan. Wie of wat je allemaal als compagnion kan kiezen houdt Ubisoft voorlopig nog geheim, met uitzondering van een ‘gevaarlijke teckel’. Er zal ook uit een ruim arsenaal aan wapens kunnen gekozen worden. In de komende maanden zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over Far Cry 6, maar de eerste indrukken ogen alvast veelbelovend.

Kijk hieronder de trailer:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here