Nieuws

Ubisoft Forward: dit zijn de belangrijkste aankondigingen

Tijdens het digitale evenement van Ubisoft, Forward, werden onder andere de releasedata van Assassin’s Creed: Valhalla en Watch Dogs:Legion bevestigd.

Gisterenavond kon je via een livestream op YouTube Ubisofts virtuele evenement Forward volgen. Daarin deed de gamesuitgever de laatste updates rond games die dit jaar nog verschijnen uit de doeken. Maar de meeste aankondigingen waren eigenlijk dankzij lekken en geruchten al bekend bij het grote publiek. Heb je de livestream niet kunnen volgen, dan zetten hier het belangrijkste nieuws nog eens op een rij.

Assassin’s Creed: Valhalla

In de spotlights stond de nieuwste game van de Assassin’s Creed-reeks, die zich in de wereld van de Vikings afspeelt. Ubisoft bevestigde gisteren dat de game op 17 november zal verschijnen voor PS4, Xbox One en PC (later ook nog voor de next-gen consoles). Dat wisten we eigenlijk al, want Ubisoft Italië deelde dit eerder per ongeluk al via de Instagrampagina. Daarnaast toonde Ubisoft ook een eerste gameplaytrailer. Ook niet meer zo verrassend, want op het streamingplatform Streamable is al sinds vorige week een half uur aan gameplaybeelden te vinden.

Watch Dogs: Legions

Tijdens Ubisoft Forward kwam er eindelijk duidelijkheid over Watch Dogs: Legion. De game werd al meer dan een jaar geleden voor het eerst aangekondigd, totdat Ubisoft zijn kar keerde en de game niet meer wilde uitbrengen. Nu zal de game op 29 oktober toch uitkomen. Watch Dogs: Legion is de derde game binnenin de reeks. Ubisoft gaf zowel een trailer met gameplaybeelden als een cinematische trailer vrij. Het verhaal speelt zich af in een fictief Londen na de Brexit, waar de overheid op allerlei manieren de burgers controleert. Afhankelijk van welk personage je onder je hoede hebt, moet je ene strategie voor elke missie bedenken.

Om de release van de game te vieren, wilde Ubisoft Watch Dogs 2 gratis weggeven tijdens het evenement. Dat liep echter mis, want veel gamers kenden inlogproblemen. Ubisoft zal je de game nog steeds gratis geven als je ze door technische problemen niet kon bemachtigen.

Overige nieuws

De overige aankondigingen zullen we iets korter bundelen. De game Brawlhalla krijgt een mobiele versie voor Android en iOS die op 6 augustus verschijnt. Daarvoor kan je je nu al aanmelden. De game ondersteunt crossplay over verschillende platformen heen.

Ubisoft’s battle royale-game Hyper Scape is vanaf vandaag als een open bèta beschikbaar voor de pc. Downloaden kan via de website van de studio. Ghost Recon: Breakpoint krijgt op 15 juli dan weer een grote update die onder meer computergestuurde teamgenoten toevoegt. Na de update zal de game ook vier dagen lang gratis gespeeld kunnen worden. Tenslotte toonde Ubisoft ook de eerste trailers van Far Cry 6, Just Dance 2020 en Tom Clancy’s Elite Squad.

Grensoverschrijdend gedrag

Waar tijdens Ubisoft Forward met geen woord over gerept werd, zijn de interne strubbelingen bij het bedrijf. De Franse krant Libération zette vrijdagavond een bom onder het evenement met een rapport over grensoverschrijdend gedrag van enkele topkaderleden. Het rapport heeft al geleid tot het vertrek van de Chief Creative Officer, het hoofd van Ubisoft Canada en het hoofd van de HR-afdeling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business