Nog voor Ubisoft ze zelf heeft kunnen tonen, zijn de eerste gameplaybeelden van de nieuwe Assassin’s Creed-game Valhalla uitgelekt via YouTube en Reddit.

Advertentie

Op zondag verschenen plots heel wat gameplayvideo’s van Assassins’s Creed Valhalla op YouTube. Het eerste halfuur van de gameplay lekte uit. Vervelend voor Ubisoft dat komende zondag een evenement houdt. De producent van de populaire Assassin’s Creed-games liet de beelden dan ook snel van YouTube verwijderen.

Maar dankzij een Reddit-gebruiker kunnen we de beelden nog steeds terugvinden via Streamable, zij het in een iets lagere kwaliteit. In de drie video’s zien we het hoofdpersonage Eivor het opnemen tegen een roedel wolven en samen met zijn (of haar, beide kan) kompanen een kasteel bestormen. We krijgen de skill-tree die elke AC game heeft ook al eens te zien, dit keer opgebouwd als een sterrenhemel. De open-wereld doet denken aan de vorige Assassin’s Creed-game Odyssey. Vergelijkingen met The Witcher kunnen zeker ook gemaakt worden.

Historisch inaccuraat

Maar in de discussies op Reddit werden ook de nodige problemen aangehaald. De game lijkt voorlopig nog veel te haperen en is niet vrij van glitches. De game is op dit moment dan ook nog een work in progress, en vermoedelijk komen de beelden uit een testversie die al eens aan journalisten getoond is. De game komt pas in het najaar uit dus Ubisoft heeft nog tijd om die problemen aan te pakken.

Een ander probleem is misschien minder eenvoudig nog op te lossen. Het landschap vertoont veel elementen die niet historisch accuraat zijn voor de periode waarin de game zich afspeelt. Zo is één van de eerste missies het aanvallen van een stenen burcht. Echter bestond dat soort kastelen nog niet toen de Vikings aan hun veroveringstochten bezig waren.

Forward

Eind april kondigde Ubisoft de game aan en toonde het de eerste trailers. Zondag 10 juli organiseert de gameontwikkelaar een digitaal evenement Forward. Mogelijk wilde het dan de eerste gameplaybeelden tonen van Assassin’s Creed Valhalla. Maar die verrassing is dus al verpest. Wie het evenement zondag wil volgen, kan vanaf 21 uur inschakelen. De game komt eind dit jaar uit en zal één van de eerste games zijn voor de nieuwste generatie consoles PlayStation 5 en Xbox Series X. Een release voor PC, PlayStation 4 en Xbox One zal er natuurlijk ook komen.  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here