Nieuws

Amazon waarschuwt voor oververhittingsgevaar Echo Buds

De draadloze oortjes van Amazon blijken gevoelig te zijn voor oververhitting. Bezitters van Echo Buds worden aangeraden een softwareupdate uit te voeren.

Amazon heeft gisteren een mail uitgestuurd naar iedereen die ooit de draadloze oortjes Echo Buds kocht via de webshop om hen te waarschuwen voor oververhitting. In die mail, uitgelekt door Android Central, zegt Amazon dat ‘in zeer zeldzame gevallen’ de oortjes oververhit kunnen raken als ze te lang in hun oplaadcase liggen.

Hoe dat juist komt en of er mogelijk brandgevaar is voor de oortjes, dat wordt door Amazon niet echt gespecifieerd in de mail. De oplaadcase die wordt meegeleverd bij de Echo Buds heeft, zoals bij veel andere merken draadloze oortjes, een ingebouwde batterij. Zo laden de oortjes automatisch op wanneer je ze niet gebruikt. Een handige feature, maar batterijen geven nu eenmaal warmte af als ze aan het opladen zijn. Toch hebben we nooit eerder gehoord dat oplaadcases oortjes oververhitten. Het lijkt in dit geval eerder een softwaredefect in de oortjes te zijn, dan echt een probleem met de oplaadcase.

Snel updaten

Dat vermoeden we omdat Amazon een software-update heeft uitgerold die het probleem zou moeten verhelpen. Om de veiligheid te garanderen, raadt Amazon iedereen aan die update zo snel mogelijk door te voeren. Normaal moeten gebruikers daar niets voor doen, want de e-commercegigant zegt dat de update automatisch geïnstalleerd wordt van zodra de oortjes verbonden zijn via bluetooth. Voor alle zekerheid kan je via de Alexa-app checken in het menu voor aangesloten toestellen checken of die de laatste updates gekregen hebben.

Amazon lanceerde de Echo Buds eind vorig jaar als een betaalbaarder alternatief voor Apple’s Airpods. De oortjes zijn volledig draadloos en hebben actieve ruisonderdrukkingstechnologie. Met een prijs van 129,99 dollar (113,88 euro) zijn ze inderdaad goedkoper dan de 149 euro die je moet neerleggen voor de oortjes van Apple. Op Amazon zien we bij de oortjes wel een melding staan dat ze pas vanaf 14 augustus opnieuw in voorraad zullen zijn. Of dat een gevolg is van de softwareproblemen of het coronavirus is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business