Veel gamers zitten al te wachten op het moment dat ze de PlayStation 5 kunnen bestellen. Sony stelt hen gerust dat het moment hiervoor tijdig gecommuniceerd zal worden.

Vorige week zorgden geruchten over de PlayStation 5 voor heel wat verwarring onder gamers. Er werd namelijk op sociale media en verschillende gamerfora beweerd dat het zeer spoedig mogelijk zou zijn om de console al te bestellen. De console dook plots weer op op Amazon, en op de Britse website van de e-commercgigant staat PlayStation 5 zelfs bovenaan de ‘Most Wished’-lijst voor gamingproducten. En hoewel we bij de console een disclaimer zien staan dat die op dit moment niet beschikbaar is, haastten gamers zich naar hun lokale gamestore of weken ze niet meer af van hun computer.

Die geruchten verrasten Sony even goed. Dat vertelde Sony’s hoofd van marketing Eric Lempel in een interview met Geoff Keighley van thegameawards over de DualSense-controller. Lempel vraagt aan enthousiaste gamers om toch nog even geduld te hebben. Hij verzekert hen dat de console niet onverwachts in de aanbieding zal komen. Van zodra een datum en startuur voor de pre-orders bepaald zijn, dan zal Sony die tijdig communiceren naar de buitenwereld.

Maximaal één console

Een ander gerucht over de pre-orders is dat Sony door de grote vraag die er nu al is voor de PlayStation 5, de limiet zal leggen op maximaal één console per persoon. Dat gerucht is ontstaan op het gamingforum ResetEra. Een lid claimt in de code van Sony’s website te hebben ontdekt dat er een ingebouwde foutmelding zit voor wanneer iemand meer dan één console probeert te bestellen. Ook hier geldt dat dat nog door Sony moet bevestigd worden, en ook op de website van Sony is daarover nog niets te zien.

Zelfs op de exacte releasedatum is het voorlopig nog wachten. We weten wel dat dit vlak voor de eindejaarperiode zal zijn. Sony sloeg een maand geleden al eens een kleine flater toen de kostprijs van de console werd uitgelekt op Amazon. De uitgave zonder disclader zou 399 euro kosten, met disclader is dat 499 euro. Sony zou zo’n 10 miljoen stuks van de PlayStation 5 willen produceren.

Gerelateerde artikelen

Dit is Sony’s nieuwe PlayStation 5

Gisterenavond kondigde Sony na lang wachten zijn PlayStation 5 aan, helaas zonder prijzen en beschikbaarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here