Je kan je favoriete podcasts op Spotify vanaf nu ook bekijken in plaats van beluisteren. Al is het videoaanbod voorlopig nog beperkt.

De muziekstreamingdienst Spotify kondigde gisteren de globale lancering van videopodcasts aan voor alle markten waar podcasts al werden aangeboden. Volgens Spotify krijgen de creators daardoor een nieuwe unieke manier om luisteraars aan te trekken. Luisteraars zullen ook volledig vrij kunnen switchen tussen audio en beeld. Wil je de podcast gewoon beluisteren zonder de bijhorende video te willen bekijken, dan kan je de audio gewoon op de achtergrond laten afspelen. Ook als je geen Premium-abonnement hebt, waar bijvoorbeeld YouTube deze functie enkel aan zijn betalende gebruikers aanbiedt.

Beperkt aanbod

Voorlopig is het aanbod aan podcasts die ook met video beschikbaar zijn nog zeer klein. In de aankondiging noemt Spotify er zeven die de mogelijkheid al aanbieden. Dat is een mix van podcasts die de streaminggigant zelf produceert, maar ook van externe producers. Toch zal het vermoedelijk niet lang duren vooraleer dat het aanbod zich uitbreidt. Spotify was de toevoeging van videopodcasts al langer aan het voorbereiden. In februari nam het Zweedse bedrijf de sportpodcast The Ringer over, dat ook actief was op YouTube. Daaruit bleek al de interesse van Spotify in visuele media. Het was ook al een tijdje met deze functie aan het experimenteren.

Videpodcasts zullen zowel naar de desktopapplicatie als de mobiele app van Spotify komen. Spotify geeft aan dat de globale uitrol wel een tijdje in beslag kan nemen. Zo probeerden wij al eens de laatste aflevering van de podcast Fantasy Footballers te bekijken, maar konden we nog geen video activeren.

Luister jij graag naar podcasts op Spotify? En vind je videopodcasts een goede toevoeging? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here