Nieuws

Hoofd hardwaredivisie vertrekt bij Intel

Intel’s belangrijkste computeringenieur verlaat het bedrijf per 3 augustus. Mogelijk zitten de problemen met 7 nm-cpu er voor iets tussen.

Het hardwarebedrijf Intel heeft gisteren het vertrek aangekondigd van Chief Engineer Officer dr. Venkata Murthy Rendunchintala. De computeringenieur stond aan het hoofd van de hardwaredivisie “Technology, Systems Architecture and Client Group”. Die divisie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de belangrijkste hardware die Intel verkoopt, zoals computerchips, maar ook moederborden en andere computeronderdelen.

Intel lokte Rendunchintala in 2016 weg bij Qualcomm, waar hij toen 11 jaar aan de slag was. 3 augustus zal zijn laatste dag bij het computerbedrijf zijn. Om het vertrek van de ingenieur op te vangen, zal Intel zijn hardwaredivisie opsplitsen in vijf kleinere divisies met elk hun eigen verantwoordelijkheid. Dat zijn de ontwikkeling van (nieuwe) technologieën, productie, design engineering, architectuur en supply chain management. Elke divisie krijgt een nieuwe leidinggevende, die onder direct toezicht van CEO Bob Swan komt te staan.

Venkata Murthy Rendunchintala. Afbeelding: Intel

7 nm-cpu’s

Intel geeft in de persaankondiging geen duidelijke redenen voor het vertrek van Rendunchintala, maar de geruchten doen de ronde dat het niet om een vrijwillig vertrek zou gaan. De aankondiging komt namelijk slechts enkele dagen na het nieuws dat Intel de lancering van zijn nieuwste 7nm-cpu’s alweer moest uitstellen. Dat bevestigde de computerchipsontwikkelaar in de laatste kwartaalresultaten.

De lancering van deze cpu’s was oorspronkelijk voorzien voor eind 2021, maar nu wordt er gesproken over een lancering ten vroegste eind 2022, en misschien zelfs pas in 2023. De oorzaak is een defect tijdens de ontwikkeling dat moeilijk opgelost raakte. Eerder liep de introductie van een nieuw 10nm-procedé ook al niet zonder problemen. Als hoofd van hardware is Rendunchintala dan de logische kop van jut.

Tijdens een call met investeerders legde CEO Swan de mogelijkheid op tafel dat Intel in de toekomst niet meer zijn computerchips zelf gaat ontwikkelen. Het heeft zelfs al een partner op het oog om de productie van de chips aan te outsourcen, het Taiwanese TSMC. Dat bedrijf is ook gegeerd door veel andere technologiebedrijven zoals Apple, Qualcomm, AMD en Nvidia voor de ontwikkeling van computerchips.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business