Apple iPhone 12
Steve Jobs bij de presentatie van de allereerste iPhone op MacWorld in 2007.

De iPhone 12 zal dit jaar iets later arriveren. Apple verwacht ook minder toestellen te gaan verkopen, dat liet het bedrijf zelf weten.

Advertentie

Normaal gezien lanceert Apple zijn nieuwe iPhone ergens in september. Dit jaar zal dat anders zijn. Door de onverwachte pandemie zal de smartphonebouwer zijn iPhone 12 dit jaar later dan gebruikelijk lanceren. Dat heeft het bedrijf in een officiële verklaring laten weten. De geruchten gingen al langer de ronde, en ook Qualcomm en Broadcom hadden gecommuniceerd in die richting. Toch bleef een verklaring van Apple uit, tot deze week.

Apple iPhone 12

Het lijkt alsof de iPhone 11 nog maar net het licht zag en we zijn alweer een jaar verder. In een bespreking van Apple’s kwartaalcijfers liet topman Luca Meastri weten dat de voorraad van de iPhone 12 er dit jaar een paar weken later zal zijn dan gepland. Daarmee bevestigt hij de geruchten dat de nieuwe iPhone vanaf oktober beschikbaar zal zijn.

Ook de verklaringen van Broadcom en Qualcomm zijn daarmee officieel bevestigd. Er komt dus een uitstel van de nieuwe smartphone, maar die paar weken gaan het niet maken. Het bedrijf verwacht wel dat het daardoor volgend jaar minder toestellen zal kunnen afleveren.

Voorbije jaren

Als we even terugkijken naar de voorbije jaren dan is september de rode draad in Apples lanceringsevent van de nieuwe iPhone. Met uitzondering van 2011, toen verscheen er geen nieuw toestel. En ook de iPhone 4S werd pas in oktober gelanceerd. De iPhone X verscheen pas in november in 2017, de 8 en XR al in september net zoals de 11 vorig jaar. Wie dus niet kan wachten op het nieuwe toestel zal nog even geduld moeten hebben.

In ieder geval is het nieuws nu officieel en kunnen alle geruchten van de baan worden geschoven. Alhoewel, hoe gaat het toestel eruit zien? Ook daar heeft iedereen nog het gissen naar.


Gerelateerde artikelen

Komt er een kleinere iPhone 12? Geruchten wijzen op 5,4-inch model

Heeft Apple plannen voor een kleinere iPhone 12 van 5,4-inch? Nieuwe informatie in de iOS 14 beta wijst alvast in die richting.