Nieuws

Komt er een kleinere iPhone 12? Geruchten wijzen op 5,4-inch model

Heeft Apple plannen voor een kleinere iPhone 12 van 5,4-inch? Nieuwe informatie in de iOS 14 beta wijst alvast in die richting.

De iOS beta is vaak een bron van informatie over de plannen van Apple en dat is in de derde beta van iOS 14 niet anders. Uit onderzoek van 9to5Mac blijkt immers dat de kans heel groot is dat de nieuwe iPhone 12 een kleinere variant zal krijgen van 5,4-inch. 

Klein is fijn

Bovenstaande conclusie komt er nadat er een nieuw formaat werd gevonden in de Display Zoom functie. Deze zorgt ervoor dat alles wat je op het scherm ziet (zoals apps en tekst) groter wordt, door je iPhone te doen denken dat hij even groot is als een kleiner model. Nu, de iPhone X, XS en iPhone 11 Pro hebben allemaal een scherm van 5,85-inch, maar geen kleiner broertje om een resolutie bij te gaan lenen. Tot vandaag. 9to5Mac kon immers een resolutie van 960 x 2079 activeren, wat overeenkomt met een 5,4-inch-display.

Het kan natuurlijk altijd dat Apple deze extra functionaliteit toevoegt omdat het ervoor zorgt dat de iPhones toegankelijker zijn voor zij die problemen hebben met kleinere elementen, maar het lijkt vreemd om dat pas in iOS 14 te doen. De geruchten rond een kleinere iPhone doen al een tijdje de ronde en het is recent nog gebleken dat klein ook wel fijn is, aan de hand van de 4,7-inch iPhone SE. 

iPhone 12 mini?

Tenzij er meer concrete informatie lekt, zal het nog iets minder dan twee maanden wachten zijn op officiële bevestiging van Apple. De aankondiging wordt zoals steeds verwacht in september en de kans bestaat dus dat we op dat moment meer zullen leren over vier nieuwe iPhones: de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en mogelijk de iPhone 12 Mini. 

Bekijk zeker ook ons overzicht van alle nieuwigheden in iOS 14.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business