Wat heeft de nieuwste FIFA-game te bieden? EA Sports licht een eerste tipje van de sluier via een gameplaytrailer.

EA Sports heeft gisteren de eerste gameplaybeelden getoond van FIFA 21. In een eerste trailer die vorige maand in première ging tijdens EA Play Live moesten we het nog stellen met cinematografische beelden van Kylian Mbappé, maar in deze trailer krijgen we ook actie te zien. Zoals gewoonlijk bieden zo’n gameplaytrailers enkele van de nieuwe features en dynamics die de game zal introduceren. Een overzicht:

Dribbelen

FIFA 21 belooft een game voor de dribbelkonten onder ons te worden. Dribbelen is al jaren een gevaarlijk wapen in de FIFA-games, en spelers die sprintsnelheid met skill moves combineren zijn nagenoeg ongrijpbaar voor elke verdediging. EA gaat het dribbelen in FIFA 21 verder finetunen, zodat je je met dribbelwonders als Messi, Sterling en Mbappé flink zal kunnen uitleven. Houd R1 ingedrukt en beweeg naar alle kanten via de linker joystick om je tegenstander het nakijken te geven. Tegenover dat dribbelplezier staat dat je beter zal moeten leren verdedigen om die dribbels tegen te houden.

Spelintelligentie

Daarnaast zijn er nog de beloftes die EA Sports zowat elk jaar maakt in gameplaytrailers, maar zelden volledig kan waarmaken. Ook nu zal de AI zogezegd slimmer worden, zodat spelers die niet aan de bal zijn je ook effectief helpen. Ben je het beu dat je medespelers statisch blijven staan, dan kan je via de L1-knop en de rechter joystick spelers op de juiste plaats zetten. Maar spelers zouden nu zelf beter moeten aanvullen waar ze moeten staan om de bal te kunnen krijgen of tegen te houden, en het wordt weer eenvoudiger om een voorzet of een lange bal te trappen naar de speler die die moest krijgen. Gedaan dus met 20 keer buitenspel te staan in een wedstrijd.

Geen botsingen meer

Iedereen die FIFA speelt, maakt vroeg of laat wel eens een hilarisch onrealistische scrimmage mee tijdens rommelige fases. Spelers struikelen over elkaar en die bal geraakt maar niet uit het strafschopgebied totdat iemand een intikker cadeau krijgt. Dat zou verleden tijd moeten zijn dankzij verbeterde physics. Tenslotte voegt FIFA ook nog een nieuwe moeilijkheidsgraad toe, ‘Competitor Mode’, die nog moeilijker is dan Legendarisch en het niveau van professionele esporters simuleert. Voor de Aftrap speelmodus komt er een replayoptie. Kans gemist? Trap de bal dan gewoon opnieuw.

FIFA 21 komt op 9 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC, en zal uiteraard ook een release krijgen voor de next-gen consoles. Meer details over de game zullen in de komende weken en maanden ongetwijfeld nog krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here