macOS Big Sur

macOS Monterey heeft na zijn aankondiging in mei, sinds deze week een eerste versie van de publieke bèta. Vergeet geen back-up te maken .


Wie al sinds mei niet kan wachten om met Apple’s nieuwe macOS Big Sur aan de slag te gaan, heeft geluk. Het nieuwe besturingssysteem voor Mac-toestellen is vanaf nu beschikbaar om te downloaden. De eerste publieke bèta is er deze keer heel vroeg bij. Het gaat om de previewversie die stabieler is dan de ontwikkelaarsversie. Toch is het belangrijk om te weten dat je deze bèta best test op een extra toestel om problemen te voorkomen.

macOS Monterey

Wie interesse heeft, kan de bètaversie van Monterey nu downloaden via het bètaprogramma van de iPhonegigant. Zoals aangekondigd in juni kent de nieuwe macOS wel heel wat veranderingen en vernieuwingen tegenover zijn voorgangers. Waar Apple de focus de vorige jaren op performance heeft gelegd, krijgen we nu vooral een nieuwe lay-out en tientallen nieuwe functies in FaceTime, Kaarten, Safari, Berichten en ga zo maar door.

Deze Mac-toestellen draaien Monterey

  • iMac – Eind 2015 en nieuwer
  • iMac Pro – 2017 en nieuwer
  • MacBook – Begin 2016 en nieuwer
  • MacBook Air – Begin 2015 en nieuwer
  • MacBook Pro – Begin 2015 en nieuwer
  • Mac Pro – Eind 2013 en nieuwer
  • Mac mini – Eind 2014 en nieuwer

Gerelateerde artikelen

Apple introduceert macOS Big Sur met nieuwe Silicon-chip & vernieuwd design

Afsluiten doen we met het nieuwe macOS Big Sur. Nieuw design, nog beter privacy en de introductie van ARM-chips voor Mac.

Face ID komt naar Mac in macOS Big Sur

macOS Big Sur zal dan misschien toch Face ID aan boord krijgen. Althans, nieuwe termen wijzen daar op aan in de 3e bèta van het nieuwe OS.

Inloggen met Face ID in Safari binnenkort mogelijk

macOS 11 Big Sur geeft Safari een grote welkome update mee. Inloggen met Touch- en Face ID zal dan ook mogelijk zijn, net zoals in de apps op je iPhone.