De iPhone 12 werd uitgesteld naar oktober, maar de lancering van een nieuwe iPad en Apple Watch zouden volgens bronnen niet worden verlaat.

Die informatie komt van Jon Prosser, een technologie-analist die zich regelmatig waagt aan voorspellingen over Apple en het daar ook vaak (maar zeker niet altijd) bij het juiste eind heeft. Dat de release van de iPhone 12 omwille van het coronavirus zou uitgesteld worden, dat wisten we al. Maar volgens Prosser heeft de release van de nieuwe iPad en de Apple Watch 6 minder last van het virus.

Als Prosser het dit keer ook juist heeft, dan zal Apple die producten op 7 september lanceren. Dat zal zonder enige toeters en bellen zijn, want er wordt geen lanceringsevenement in september georganiseerd. De iPad en de Apple Watch zullen het moeten doen met een sober persbericht. Hetzelfde lot was de iPad Pro 2020 eerder dit jaar ook al toebedeeld. Wij houden onze mailbox alvast in de gaten op 7 september om de aankondiging vers van de pers te brengen.

iPhone 12 Pro verschijnt pas in november

Uit noodzaak breekt Apple dit jaar dus met een jarenlange traditie: het iPhone-lanceringsevenement in september. Uiteraard zal de iPhone 12 niet geruisloos gelanceerd worden, het evenement vindt nu gewoon wat later in het jaar plaats. Prosser meent ook de exacte datum te weten: 12 oktober. Op die dag wordt de iPhone 12 via een livestream voorgesteld aan de wereld, en kan het toestel ook besteld worden. Een week later begint de Apple met de eerste leveringen.

Wie op de iPhone 12 Pro zit te wachten, zal zo mogelijk nog meer geduld moeten oefenen. Het uitgebreidere en duurdere broertje van de iPhone 12 zal wel mogen doen aan het lanceringsevenement, maar het zou blijkbaar pas mogelijk zijn om de iPhone 12 Pro in november te bestellen. Daarvoor is nog geen exacte datum bekend.

Zoals altijd willen we benadrukken bij informatie van lekkers zoals Jon Prosser een slag om de arm te houden. Het gaat namelijk om geruchten die Apple nog moet bevestigen of ontkrachten. Wanneer Apple zelf met een officiële tijdlijn naar buiten komt, dan lees je alles daarover hier op TechPulse. Wel geven de geruchten al een goed idee wanneer we de aankondigingen kunnen verwachten.