Telegram

Ook Telegram biedt nu videocalls. We hebben er even op moeten wachten, maar één van onze favoriete chatapps is er deze week weer een stukje beter op geworden.

We moeten het niet meer herhalen. 2020 vroeg om heel veel flexbiliteit en veel videocalls. Om tegemoet te komen aan zijn gebruikers heeft Telegram nu ook een één-op-één videochatfunctie ingebouwd in zijn app. Die vernieuwing is nu al uitgerold naar iOS- en Androidgebruikers.

Telegram in 2020

Het bedrijf gaf begin dit voorjaar zelf al aan dat zijn chatpplicatie dit jaar een broodnodige update met video-opties nodig had. De werking in Telegram is heel eenvoudig, je tikt op de profielpagina van je contact en kiest voor een videochat.

Tijdens het gesprek zelf kan je nog altijd heel gemakkelijk je video in- of uitschakelen. Verder ondersteunt de nieuwe Telegram-functie ook picture-in-picture waardoor je gemakkelijk ook andere taken kan combineren of berichten beantwoorden. Dat kan handig zijn wanneer de call op een bepaald moment niet relevant is voor jou.

En groepen?

Inderdaad, Telegram heeft momenteel nog niet de mogelijkheid om met grotere groepen te videobellen. Wat wel eerder de bedoeling was. Het bedrijf gaf wel heel duidelijk aan dat die uitbreidingen sowieso nog uitgerold worden in de loop van dit jaar en verder versies.

Vandaag bestaat Telegram zeven jaar. In 2013 is het bedrijf begonnen met een kleine app gericht op veilig chatten en sindsdien is het uitgegroeid tot een platform met meer dan 400 miljoen gebruikers. Telegram behoort nu tot de top 10 meest gedownloade apps en wordt over de hele wereld gebruikt om in contact te blijven met familie en om samen te werken met klasgenoten en collega’s.

Download Telegram voor iOS of Android.

Gerelateerde artikelen

Zo wist Telegram twee jaar lang ban in Rusland te omzeilen

De berichtenapplicatie Telegram kreeg twee jaar een ban opgelegd door de Russische overheid die recent werd opgeheven. De app is terug van nooit weggeweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here