Chrome 85

In het licht van Web Vitals rolt Google nu een 'fast page' label uit voor Chrome op Android. Handig of irrelevant?

In de bèta van Chrome 85 gaat Google een nieuw label voorzien voor websites die snel kunnen inladen. De functie is momenteel alleen beschikbaar in Chrome voor Android en werkt heel eenvoudig. Door langer op een URL te duwen krijg je een fast page label te zien waarmee Chrome, op basis van gebruikershistoriek, toont of de website snel is.

Chrome 85 bèta

Het nieuwe label is leuk voor gebruikers, maar vooral ook belangrijk voor de ontwikkelaars van de website. Het fast page label wordt nu geleidelijk aan uitgerold, maar wie wil kan de optie via chrome://flags al aanzetten.

Google geeft zelf aan dat dit label nog maar het begin is. In de toekomst wil het in de UI van Chrome vaker en gebruikmaken van bepaalde labels waardoor gebruikers snel extra informatie over een bepaalde website te zien krijgen.

Chrome 85
Je kan het label al handmatig activeren.

Web Vitals

Het nieuwe project is onderdeel van Google’s Web Vitals. Een nieuw initiatief waarbij Google bepaalde info achter websites transparanter wil maken voor Chrome-gebruikers. Zo krijgen gebruikers, eigenaars én ontwikkelaars een duidelijke set aan bruikbare analytics waarmee ze de prestaties van hun website kunnen opkrikken indien nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here