Nieuws

Renders lekken goedkopere Samsung Galaxy S20 ‘Fan Edition’

De Samsung Galaxy S20 is een peperduur toestel. Maar er komt een betaalbaardere ‘Fan Edition’ aan als we de laatste renders mogen geloven.

De renders van de Samsung Galaxy S20 Fan Edition zijn gedeeld door de beruchte smartphonelekker Evan Blass via zijn Twitterpagina, maar zijn ook op de website van XDA Developers verschenen. De voorbije maanden zagen we ook al Sammobile, Ice Universe, The Elec en dit weekend nog Pricebaba. Volgens de geruchten zou het een goedkopere uitgave zijn van Samsung’s eerste vlaggenschip van 2020.

Qua design lijkt de Fan Edition vrijwel hetzelfde als de reguliere Galaxy S20. Dat betekent dat de selfiecamera (die vermoedelijk een lens van 32MP zal bevatten) opnieuw in een gat in het scherm zit. Niet iedereen is even fan van dit stijlkeuze, maar er zijn trucjes om het cameragat te verbergen. Het camera-eiland aan de achterkant bevat een 12MP-groothoeklens, een 12MP-ultrabrede camera en een 8MP-telefotolens met 3x optische zoom.

Het scherm zou met 6.4” qua grootte tussen dat van de S20 en S20 Ultra liggen, en heeft een verversingsgraad van 120Hz. De processor die de smartphone moet doen draaien is een Qualcomm Snapdragon 865 en de batterij zou er één van 865 mAh zijn.

S10 Lite

Samsung lanceerde de S20 en S20 Ultra al in februari. Sindsdien zijn er altijd wel geruchten geweest dat de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant vroeg of laat met een goedkopere uitgave op de proppen zou komen. Dat deed het namelijk ook voor de Galaxy S10, die eind vorig jaar een S10 Lite kreeg. Waarom in de renders gesproken wordt over een S20 Fan Edition en niet ‘S20 Lite’, is een knipoog naar de onfortuinlijke Note 7 Fan Edition. Dat was een goedkopere uitgave van de Note 7 die Samsung wilde in 2017 wilde lanceren. Ze moesten het toestel al snel uit de rekken halen omdat de goedkopere batterij oververhitting en zelfs brand kon veroorzaken tijdens het opladen.

Samsung moet wel zelf nog de lancering van een goedkopere Galaxy S20 bevestigen. De Zuid-Koreaanse website The Elec meent wel te weten dat de smartphone in oktober zou verschijnen voor een prijs van 900.000 won, ofwel 636,25 euro. De gewone Galaxy S20 kost nieuw uit de doos 769 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business