Google heeft toestemming gevraagd om tests te mogen uitvoeren op de 6GHz-frequentieband in 17 Amerikaanse staten. Wat Google wil testen, is publiek geheim.

Business Insider kon een document inkijken dat Google indiende bij de Federal Communications Commission, het Amerikaanse ministerie voor Telecom. Daarin doet Google een aanvraag om tests uit te voeren op de 6GHz-frequentieband in 17 Amerikaanse staten. Het vraagt voor een groot aantal steden een straal van 7 tot 40 kilometer rond een centraal punt met antennes.

Wat Google van plan is, daar wil het bedrijf voorlopig nog niets over kwijt. Ook in het document van FCC vroeg Google om de technische details over de experimenten geheim te houden. Het zou namelijk gaan om bedrijfsgeheimen die het bedrijf ‘grote commerciële, economische en competitieve schade’ zouden kunnen berokkenen als ze nu al zouden uitlekken.

Breedbandnetwerk

Het FCC gaf onlangs tijdelijke licenties vrij voor gebruik van het 6GHz-spectrum. Het ministerie wil daarmee een sneller netwerk aanbieden voor de ontwikkeling van 5G, autonome wagentechnologie en andere IoT-toepassingen. Verbindingen via 6GHz zijn een stuk sneller dan via het 5GHz dat nu veel gebruikt wordt voor draadloze netwerken, maar zijn wel beperkter in bereik.

Uit een paar fragmenten in het document is af te leiden dat Google een nieuw breedbandnetwerk wil uittesten. Er is namelijk te lezen dat Google experimentele tests in het spectrum gaat uitvoeren om te onderzoeken of het in staat is om stabiele verbindingen te leggen. De testen zullen worden uitgespreid over twee jaar en zullen geen invloed hebben op andere operatoren die van hetzelfde frequentiespectrum gebruik maken. Dat zou  ookik in het verlengde liggen van de Google Fiber Webpass die het bedrijf onlangs opnieuw introduceerde in de steden Nashville en Austin.

Maar enkel Google weet wat ze echt van plan zijn. BusinessInsider vroeg de techgigant om een reactie, maar dat verzoek werd geweigerd. Ze willen op geen enkele manier in hun kaarten laten kijken.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here