Nieuws

Nieuwe Chrome brengt groep-tabs & snellere prestaties

Google Chrome 85
Chrome 85 is nu beschikbaar en brengt een heleboel handige nieuwigheden met zich mee. De browser zou ook 10% sneller moeten zijn.

Deze week heeft Google verschillende nieuwigheden doorgevoerd naar Google Chrome. De vernieuwingen werden in mei van dit jaar al aangekondigd en zouden deze week uitgerold worden naar het grote publiek.

Google Chrome

Wat je meteen zal opvallen is dat het nu mogelijk is om tabbladen te gaan groeperen. Zo kan je bijvoorbeeld alle sociale- en nieuwssites bij elkaar brengen, alles voor het werk en ga zo maar door. Je kan de groepstabbladen zelf een kleur en label geven en ze groter of kleiner maken indien nodig. Heel handig is ook het feit dat de groepstabbladen gewoon blijven staan, ook nadat je Chrome weer hebt opgestart.

Maar wees gerust, al die nieuwe functies hebben geen effect op de prestaties van Chrome en daarmee je computer. Het bedrijf claimt ook dat zijn browser nu 10% sneller moet zijn en daarmee ook minder van je computer vraagt.

Tablets, previews & PDF’s

Ook voor wie een tablet gebruikt kan profiteren van de nieuwe update. Google heeft een nieuwe functie ingebouwd waarmee gebruikers van bijvoorbeeld een iPad sneller kunnen wisselen tussen verschillende tabbladen. Hieronder zie je hoe dat werkt.

Verder kan je nu ook snel een preview bekijken van het tabblad dat je hebt openstaan. Je schuift simpelweg met je muis over het tabblad en meteen weet je wat er juist achter zit. Maar daar stopt het niet. De zoekmachinegigant heeft ook eindelijk een invulfunctie voor PDF’s ingebouwd. Als je nu dus een PDF opent in de browser kan je rechtsbovenaan kiezen voor een optie om bijvoorbeeld een formulier in te vullen, rechtstreeks vanuit Chrome.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business