tiktok functie q&a

Door de politieke spanningen en de druk vanuit de regering op TikTok ziet Kevin Mayer het niet meer zitten om het bedrijf te leiden.

Advertentie

Kevin Mayer, CEO van de Amerikaanse TikTok-tak heeft beslist om zijn functie neer te leggen. Amper drie maanden nadat Mayer bij TikTok begon laat hij het socialemediabedrijf achter zich. Na zijn overstap vanuit Disney, begon Mayer in mei 2020 bij het platform. Maar door de politieke strubbelingen geeft de CEO het op.

TikTok

ByteDance, het moederbedrijf boven TikTok, liet dat officieel weten in een mail. Mayer zou het beu zijn dat zijn bedrijf constant onder vuur ligt nu ook de Amerikaanse regering de sociamedia-app wil verbieden in eigen land. In India werd de applicatie bijvoorbeeld al verboden.

Zhang Yming, directeur van ByteDance, liet al weten dat hij de beslissing van Mayer begrijpt. Volgens hem is dat het resultaat van de politieke omstandigheden waarin ByteDance en TikTok zich momenteel bevinden. Het bedrijf werkt aan oplossingen, maar het is niet gezegd of en wanneer die er zouden komen.

Rechtszaak

Intussen is het bedrijf ook een rechtszaak begonnen tegen de Amerikaanse overheid. Het bedrijf is van mening dat het een slachtoffer is van de handelsstrijd tussen de V.S. en China en dat het daar niets mee te maken heeft. De regering van Trump wil, onder meer door Huawei ook onder druk te zetten, dat China voor hen plooit.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here