Nieuws

Amazon Halo gaat concurrentie aan met Fitbit & Apple Watch

Amazon Halo
Amazon Halo is de laatste poging van de online retailer om mee in de markt van wearables te stappen. Het bedrijf wil zich onderscheiden met een totaalpakket aan functies.

Deze week heeft de e-commercegigant de Amazon Halo aangekondigd. Een soort hybride smartwatch maar wel een volwaardige fitnesstracker. Het toestel ziet er heel apart uit, maar dat blijkt ook uit de functies die Halo aan boord heeft. Je kan namelijk een 3D-scan van je lichaam maken met het toestel.

Amazon Halo

Op basis van de uitgebreide knowhow die Amazon heeft rond artificiële intelligentie en machine learning heeft het bedrijf een fitnesstracker ontwikkeld. Daarmee wil het de wereld van smartwatches en trackers – vandaag gedomineerd door enkele grote merken – helemaal ondersteboven halen.

Het gaat letterlijk om een grijs bandje, met daaronder een mini-computer. De Halo heeft dus geen display, alleen een aan-uit-knopje. Het bedrijf wil daarmee ook je afleiding verminderen, want elk extra scherm is er eentje te veel.

De tracker kost zo’n 99 dollar en en het bijhorende abonnement voor de gezondheidsapp kost je 3,99 dollar per maand. Daarvoor krijg je heel veel functies in de plaats. Zoals vermeld kan je bijvoorbeeld een 3D-scan van je lichaam maken via de applicatie. Op basis van extra informatie zoals lengte, BMI, je slaap, activiteit, je huid en ga zo maar door kan de Amazon Halo een soort totaalbeeld van je lichaam en gezondheid opbouwen.

Strijd

Met de nieuwe gezondheidstracker stapt Amazon officieel in de markt van Apple & Fitbit. Naar schatting is de wearables-markt vandaag goed voor 50 miljard dollar per jaar, wereldwijd. Amazon weet dus maar al te goed waar het aan begint met zijn abonnementendienst. Misschien dat de gezondheidsapp in de toekomst ook mee in het Prime-abonnement terecht komt, wie weet?

Momenteel is de Amazon Halo alleen nog maar beschikbaar in de V.S. Er is nog niets geweten over een eventuele lancering in Europa, net zoals de kostprijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business