WIZ

WIZ is het nieuwe goedkopere alternatief voor Philips Hue-lampen in Europa. Ontdek hier al hun nieuwe producten.

Advertentie

Signify is de nieuwe naam voor Philips Lighting. Zij brachten jaren geleden Hue op de markt, een systeem voor slimme lampen die via een hub met elkaar en het internet communiceerden. Dit systeem heeft een broertje gekregen: WiZ. Deze nieuwste generatie slimme verlichtingsproducten moet het makkelijker – en vooral goedkoper – maken om thuis slimme lampen en accessoires te gebruiken voor een unieke sfeer.

Plug en play

Het mooie aan WiZ is dat je geen hub meer nodig hebt. Iedere lamp en accessoire is voorzien van een eigen communicatiesysteem, dat gebruikmaakt van je bestaande WiFi-netwerk. Je hebt geen hub meer nodig om alle lampen en accessoires mee te verbinden. Dat maakt de installatie al meteen een stukje eenvoudiger.

Waar Hue iets meer op de tech-savvy gebruiker is gericht, is WiZ voor iedereen toegankelijk. Helemaal plug en play zijn de nieuwe lampen overigens niet: nadat je ze hebt geïnstalleerd zul je ze toch moeten koppelen met de gratis WiZ app op je smartphone of tablet. Voor de installatie wordt je geholpen met een bluetooth verbinding die alle instellingen in de lamp programmeert. Vanuit de app kun je bovendien gebruikersprofielen maken, zodat verschillende mensen in huis andere rechten en mogelijkheden ter beschikking hebben vanuit hun app. De WiZ producten zijn overigens niet compatible met de Philips Hue-producten.

WIZ

Eenvoudige en slimme verlichting

Na de installatie kun je in een handomdraai het perfecte licht instellen: om te studeren, een gezellige sfeer te creëren door bijvoorbeeld een open haard of kaarslicht na te bootsen, de verlichting te automatiseren en synchroniseren met de dagelijkse activiteiten of de verlichting programmeren om je vlot wakker te maken of om je nachtrust te ondersteunen. Daarbij kun je gebruikmaken van spraakbesturing als Amazon Alexa, Google Home en Siri, zonder gebruik van de app. Accessoires als een universele WiZmote afstandsbediening, bewegingssensoren of softwarematige timers maken het instellen nog flexibeler. De afstandsbedieningen werken bovendien zonder wifi, je kunt ze dus ook bedienen als het internet tijdelijk onbeschikbaar is. Vanuit de app kun je lampen groeperen en zo per groep bedienen en instellen, ook met de afstandsbediening of bewegingssensor.  

De uitgebreide WiZ-producten

Indrukwekkend is overigens het assortiment waarmee het WiZ-ecosysteem in de schappen komt te liggen: de WiFi-lampen en spots zijn verkrijgbaar in de fittingen E27, E14 en GU10 (vanaf 12,99 euro in wittinten, vanaf 16,99 euro in wit en kleur), met zelfs een 100W lamp met een E27 fitting. Ze zijn allemaal instelbaar qua kleur en wittinten. De lampen zijn beschikbaar in verschillende filamenten, zodat je met bijvoorbeeld de Transparant & Goud heen geweldig vintage-element toevoegd in je huis.

Het WiZ-portfolio bevat ook armaturen, zoals de WiZ Hero tafellamp (49,99) met een eenvoudig ontwerp dat mooi past op je nachtkastje, salontafel of boekenplank. Of de WiZ Quest (49,99 euro) met een verstelbare kop voor het creëren van indirect omgevingslicht. En tot slot de WiZ strip (49,99 euro) om grotere oppervlakten in je huis prachtig te verlichten.

Met de WiZ Smart Plug (16,99 euro) kunnen gebruikers hun bestaande verlichting of apparaten slim bedienen met de WiZ-app, zodat ze kunnen genieten van planning, spraakbesturing en weg-van-huis toegang. Alle items zijn compatible met de WiZmote afstandsbediening (16,99 euro) en de WiZ Motion Sensor (19,99 euro).


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here