Visa

Onderzoekers zijn erin geslaagd om een Visa-betaling te verrichten zonder dat ze daar een authenticatie voor moesten doen.

Onderzoekers bij het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie zijn erin geslaagd om een Visa-betaling te doen zonder dat ze daar een pincode voor nodig hebben. De onderzoekers hadden daarvoor een zelfontwikkelde app en een betaalterminal bij de hand. De methode en conclusie van dat onderzoek staat hier te lezen.

Visa-kaart pincode

De onderzoekers bij het instituut hebben zelf een app ontwikkeld waarmee een tweede smartphone de visakaart kon emuleren. Daarbovenop gebruikten ze dan de eigenlijke smartphone voor de betaling, doordat de smartphone op de kaart in verbinding staat met de betalingssmartphone, zijn de onderzoekers erin geslaagd om de pincode bij het betalen te omzeilen.

Authenticatie was dus gewoon niet meer nodig. Als voorbeeld deden de onderzoekers een betaling via de mobiele betaalterminal van SumUp. De methode klinkt ingewikkeld, dus raden we je aan het fimpje hieronder te bekijken. De iPhone links is verbonden met de mobiele betaalterminal, de twee andere smartphones emuleren de Visakaart en betaling zelf.

Gerelateerde artikelen

TechPoll: betaal jij nog met cash of is je smartphone je portefeuille?

Iedere week proberen we in TechPoll onze lezers te triggeren. Een leuke vraag of een uitdagende discussie? Elke week iets anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here