Google Foto's Memories

Google Foto’s geeft iOS-gebruikers een hoop nieuwe mogelijkheden om hun video’s te bewerken. De app wordt daarmee nog aantrekkelijker als de go-to plek om je media op te slaan.

Enkel voor Apple-fans

Wie momenteel al gebruik maakt van Google Foto’s, zal misschien nu en dan ook eens een video uploaden. De opties om deze te bewerken zijn echter vrij beperkt in de app. Zo kan je specifieke frames exporteren, de start- en eindtijd instellen en je video stabiliseren of draaien. Dat zijn allemaal vrij standaard handelingen en Google vond dat het tijd was om ons toegang te geven tot meer mogelijkheden. Tenminste als je in het bezit bent van een iOS-smartphone. 

Zo zien de fotobewerkingtools er momenteel uit.

Net zoals dat vaak het geval is, test Google nieuwigheden in hun apps op slechts één besturingssysteem en in dit geval hebben de Apple-fans dus geluk. Wie geregeld foto’s bewerkt in de app zal snel weg zijn met de nieuwe mogelijkheden, want veel van hen zijn hetzelfde. Zo kan je snel filters toevoegen, de belichting en de kleuren aanpassen, maar ook het formaat van je video aanpassen naar populaire crops zoals 16:9 of zelfs 1:1 voor de productie van Instagram-specifieke filmpjes. Je zal bovendien ook de mogelijkheid krijgen om annotaties te maken op je video’s, functionaliteit die Google recent ook al toevoegde aan de foto-editor. 

Op de Android-versie is het voorlopig dus nog even wachten, maar lang zal dat waarschijnlijk niet duren, zeker niet voor functionaliteit die zo belangrijk is voor de app. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here