Nieuws

Xbox Series S: gelekt en bevestigd

Xbox maakte het via Twitter officieel. De Xbox Series S, de kleinere en goedkopere versie van de Xbox Series X, zal 299 dollar kosten.

Amerikaan Brad Sams plaatste vannacht een post op Twitter met meer informatie over de nieuwe Xbox Series S. Dat het bij producent Microsoft al snel benauwd begon te worden werd al snel duidelijk. Het officiële twitteraccount van Xbox reageerde enkele uren later met de officiële voorstelling van de Xbox Series S.

Kleiner en goedkoper

De Xbox Series S is de kleinste Xbox ooit. Wat betreft omvang komt het in de buurt van de Xbox One X. Het is een goedkopere en minder krachtige versie van de nieuwe Xbox Series X. De console zal verkrijgbaar zijn voor 299 dollar.

Om te benadrukken hoe klein de console is, plaatste Xbox bij de aankondiging op Twitter een foto van de console naast een controller. Daarop is te zien hoe de dunne, witte Xbox, met een zwart rooster bovenaan, niet veel groter is dan twee keer de controller. Ook in een afbeelding waarin de Xbox Series S wordt geplaatst naast de Xbox Series X is te zien dat de eerste aanzienlijk kleiner is.

Next gen performance

“Next gen performance” staat er te lezen bij de aankondiging op Twitter. Naar verluidt zal de Series S console vergelijkbare specificaties hebben als de Series X, zoals ‘Velocity Architecture’ voor het sneller laden van games of grafische effecten als ray tracing. Om dit te kunnen aanbieden aan een lagere prijs zal de kleinere console waarschijnlijk een lagere pixelresolutie (1080p) hebben of lagere framesnelheden. Bovendien komt de Series S zonder schijflade voor optische discs en zullen dus enkel online games kunnen worden gespeeld.

Er werd al langer gespeculeerd dat Xboxproducent Microsoft bezig was aan een goedkopere, digital-only versie van de Xbox Series X. Naar dit project werd altijd gerefereerd als ‘Project Lockhart’. Vorige maand nog ontdekte een Redditgebruiker dat de handleiding van zijn nieuwe controller de Xbox Series S vermelde.

Zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S zouden gelanceerd worden op 10 november. Voor de Xbox Series X zou je zo’n 499 dollar moeten neertellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business