Nieuws

Handleiding controller Xbox Series X lekt naam goedkopere Series S (Update)

De handleiding van de controller van de nieuwe Xbox zou wel eens de naam voor de goedkopere variant Series S uitgelekt hebben.

Update 12/08: Er is meer duidelijkheid gekomen rond de lanceringsdatum van de Xbox Series X. Microsoft heeft aangekondigd dat deze in november zal uitkomen, zonder daarbij al een exacte dag te geven. Vermoedelijk zal dit wel al in de eerste week zijn.


Het gerucht werd gelanceerd op Reddit door een gebruiker genaamd zakk_exe. Die postte foto’s van een Xbox-controller waarvan hij claimde dat het de controller van de Xbox Series X is. In de handleiding van de controller was te lezen dat die compatibel is met Xbox Series X, Xbox One, PC, Android, iOS én de Xbox Series S. Dat is de vermoedelijke naam van een goedkopere uitgave van de next-gen Xbox. Op Reddit is de post, wellicht op vraag van Microsoft, inmiddels verwijderd maar zakk_exe plaatste zijn foto’s ook op Twitter.

https://twitter.com/zakk_exe/status/1292602854990065670

Dat de man al aan de controller geraakt is, is straf aangezien die officieel nog niet te koop is. Toch claimt zakk_exe de controller gevonden te hebben op de veilingwebsite OfferUp voor een prijs van 35 dollar (net geen 30 euro). De foto’s en de korte video lijken er wel authentiek uit te zijn, al houden we toch altijd een slag om de arm bij dit soort lekken.

Deze maand voorgesteld

Vermoedelijk zullen we wel niet al te lang moeten wachten op de officiële bevestiging van dit nieuws vanwege Microsoft. De geruchten gaan al een tijdje dat Microsoft in augustus een goedkopere uitgave van de Xbox Series X zou voorstellen. Het is ook al lang niet meer de eerste keer dat daarvoor de naam ‘Series S’ valt. Eind juni lekte een GDK uit waarin die naam genoemd werd. De codenaam voor de goedkopere console zou binnenin Microsoft Lockhart zijn. De goedkopere uitgave zou minder RAM-geheugen, lagere specs en geen disklade hebben.

Xbox Series X (en Series S?) komen eind dit jaar uit. Microsoft heeft tot op heden nog steeds geen verkoopprijs voor de consoles bekend gemaakt. Hetzelfde geldt voor tegenhanger PlayStation 5, die vermoedelijk ook een goedkopere uitgave kan krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business