Nieuws

Apple kondigt event op 15 september aan

Over een week stelt Apple zijn nieuwe producten voor op een online evenement. 'Time flies', voegden ze toe aan de bekendmaking.

Apple heeft de datum van zijn Apple Event aangekondigd. Op 15 september zal het bedrijf zijn nieuwste producten voorstellen aan de wereld via een virtueel evenement. Dat maakten ze dinsdag bekend op hun website. Bij de aankondiging was een afbeelding te zien van een variatie op hun logo.

Logo

Het Apple-logo werd opgemaakt uit een lichte blauwe lijn die op een krullige manier de vorm van het appeltje aannam. Voor wie de uitnodiging bekeek op een iPhone werd de lijn omgetoverd in de datum: 9.15, oftewel 15 september. Volgende week dinsdag zullen we dus meer te weten krijgen over welke producten Apple binnenkort op ons los zal laten.

In de aankondiging van het event zat bovendien een easter egg verstopt. Er werd gebruik gemaakt van Apple’s ARKit om het logo, dat verandert in de datum, eender waar te projecteren.

Nieuwe producten

Wat dat precies zal zijn, daar kunnen we enkel naar raden. De iPhonebouwer laat zelf, zoals gewoonlijk, niets los over het onderwerp van het evenement. Wel zou het hinten naar de aankondiging van een nieuwe generatie Apple Watches. Op de aankondiging staat namelijk ‘Time Flies’ te lezen. Het zou gaan over de Apple Watch Series 6 en een goedkoper model.

Dat het evenement nog deze maand zou plaatsvinden was geen verrassing. Al jaren maakt Apple in september zijn nieuwe iPhones bekend. Of het event ook dit jaar rond de smartphone zal draaien is wel nog een vraag. Door de coronapandemie zou de productie van de iPhone op zich hebben moeten laten wachten, waardoor de traditionele timing in het gedrang kwam. Geruchten doen dus nu de ronde dat de nieuwe iPhone pas in oktober bekend gemaakt zal worden.

Onvermijdelijk is ook de lancering van iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur.

Tenslotte blijkt uit een recente patentaanvraag dat de producent aan het experimenteren is met een MacBook zonder toetsenbord. De vorige generatie MacBooks was al uitgerust met een touchbar, die volledig te personaliseren was. Apple zou nu dus het volledige toetsenbord willen vervangen door een touch screen. Of Apple het patent al zal gebruiken bij de volgende generatie MacBooks is onwaarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business