apple music

Bij 9to5google ontdekten ze enkele lijnen code in de nieuwste versie van de Apple Music App voor Android die zouden wijzen op een Apple One subscriptiedienst.

Het gerucht doet al enkele maanden de ronde. In juni ontdekten ze bij 9to5Mac dat in iOS 13.5 beta dat Apple van plan is om zijn diensten te bundelen in een abonnement. Dat werd nu nogmaals bevestigd door 9to5Google, die in de code van de nieuwe Apple Music app voor Android enkele interessante lijnen terugvonden.

Vorige maand kon ook website Bloomberg meer informatie geven over het abonnement. Het zou gaan om een basispakket met Apple TV+ en Apple Music en enkele premiumpakketten waarbij je Apple Arcade, Apple News+ en iCloud opslag kan toevoegen.

Aristotle

Nu blijkt uit enkele lijnen code die werden gevonden in de nieuwe Apple Music app voor Android, versie 3.4.0 beta, dat Apple naar het project refereert als ‘Aristotle’. De officiële naam voor de subscriptiedienst zal Apple One luiden.

<string name=”aristotle_main_more_info”>Your Apple Music subscription will be included in Apple One starting %s. You will not be charged for both subscriptions.</string>

Apple One

Een lanceringsdatum kon nog niet afgeleid worden uit de lijnen code. Wat wel duidelijker wordt is dat het inderdaad gaat over meerdere formules en dat Apple Music dus deel zal uitmaken van de dienst. Wie dus opteert voor een Apple One abonnement zal niet nog eens apart moeten betalen voor Apple Music, dat maakt Apple duidelijk in de app. Je abonnement zal dus gewoon overgezet worden. Over welke prijs je hiervoor betaalt is ook nog niets geweten.

Beheer via Appletoestel

Hoewel de lijnen code werden teruggevonden in de nieuwste versie van de Apple Music app voor Android zal je een Apple One abonnement niet kunnen beheren via een toestel dat niet afkomstig is van Apple. Je zal dus minstens één Appletoestel moeten bezitten, zoals een iPhone, iPad, Apple TV of Mac.

<string name=”aristotle_renewaloption_subtext”>You can manage your Apple One subscription using your iPhone, iPad, Apple TV or Mac.</string>

Apple event

Volgende week dinsdag organiseert Apple zijn jaarlijkse Apple Event. Met een grote waarschijnlijkheid zullen daar een nieuwe Apple Watch en iPad Air worden aangekondigd, maar nog geen iPhone 12. Dat het de subscriptiedienst zal aankondigen is nu ook een mogelijkheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here