Nieuws

Elon Musk test Volkswagen ID.3: “stuurt oké”

Een bezoekje aan de concurrentie kan nooit kwaad. Je hebt immers hetzelfde doel. Al was Musk nogal sarcastisch over zijn testrit met de VW ID.3.

Vorige week bracht Elon Musk een driedaags bezoekje aan Duitsland. De CEO van Tesla deed dat om eens een kijkje te komen nemen naar de nieuwe Gigafactory vlakbij Berlijn. Daarvoor nam hij ook de tijd om met verschillende politici in gesprek te gaan en zijn er ook aanwijzingen dat de autobouwer zelf elektriciteit wil aanleveren. Tesla heeft daarvoor een soort vragenlijst uitgebracht om te weten te komen hoe de bevolking daarover denkt.

Elon Musk VW ID.3.

Elon in een VW ID.3

En als je dan toch in Duitsland bent, dan kan je evengoed eens langsgaan bij de concurrentie. Er huizen namelijk verschillende grote autobouwers die samen met Tesla op wereldvlak spelen. Op de luchthaven van Berlijn-Shönefeld ontmoette Musk Herbert Diess. Topman bij Volkswagen. De video daarvan kan je hier herbekijken.

Samen stapten ze in de elektrische Volkswagen ID.3 voor een testritje. En de conclusies van Musk waren op z’n zachtst gezegd scherp. Volgens Musk stuurt de auto “best oké, voor een niet-sportieve wagen”. Hij vraagt daarna ook door of de ID.3 slimme systemen zoals lane-assist aan boord heeft waarop Herbert Diess hem natuurlijk een standaard bedrijfspraatje geeft.

Verder sprak Musk zich nog uit over de tragere koppel van de VW ID.3 waarop Diess hem meteen van antwoord diende dat het niet om een sportieve wagen gaat en dat hij daarvoor de Porsche Taycan maar eens moet proberen. Na de testrit postte Diess een video op LinkedIn met de duidelijke boodschap dat de autobouwers niet sleutelen aan een samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business