Nieuws

Opgepast: Safeonweb.be waarschuwt voor valse kopie van Itsme

Itsme Safeonweb
Identieficatie-app Itsme kampt met copycats. Criminelen hebben de officiële website nagemaakt. Intussen lijkt de kopie al offline maar waakzaamheid is aangeraden.

Safeonweb.be en Itsme waarschuwen voor een valse kopie van Itsme.be. Volgens het platform hebben cybercriminelen de officiële Itsme-website nagemaakt met als doel om internetgebruikers hun bankgegevens te achterhalen. Op die manier kunnen heel wat mensen die het verschil niet zien opgelicht worden.

De valse kopie staat op internet met deze URL: ‘www.itsme.app’. Gebruik deze dus zeker niet; de officiële website en pagina van de identificatie-app is www.itsme.be. Elke variant hierop is dus niet echt en kan je als oplichting beschouwen.

Itsme: waar loopt het fout?

Als je naar de fake versie van het digitale identificatieplatform surft zal je zien dat er één landingspagina op komt waarbij je je eigen bank kan selecteren. De website is intussen offline maar vroeg na selectie van de bank via een formulier al je financiële gegevens (debetkaartnummer en vervaldatum). De fake versie lijkt nu dus niet meer te werken maar de kans is wel groot dat er nog valse kopieën zullen opduiken, je bent dus gewaarschuwd!

Safeonweb en Itsme zijn dus op de hoogte en vragen gebruikers uit te kijken. Wie toch zijn gegevens heeft doorgegeven kan best zo snel mogelijk Cardstop bellen op 070 344 344.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business